E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Bir Damla Su Bir Ömür Hayat

Buski Genel Müdürlüğü

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, “BURSA farkında, ya SİZ?” sloganı ile su kaynaklarının tasarruflu kullanımına dikkat çekebilmek amacıyla s

BİR DAMLA SU BİR ÖMÜR HAYAT

22 Mart Dünya Su Günü kapsamında, “BURSA farkında, ya SİZ?” sloganı ile su kaynaklarının tasarruflu kullanımına dikkat çekebilmek amacıyla sosyal sorumluluk projesi başlatan Doğa Koleji, farklı ve renkli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Doğa Koleji İl Koordinatörü Nazlı SERT, Lise Müdür Yardımcısı Aslıhan ÇELİK, Sönmez Medya Grubu Program Yapımcısı Doğukan Erdem KUTLU ve üç kişilik öğrenci grubundan oluşan heyet, projenin detaylarına ilişkin bilgilendirmede bulunmak üzere Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’yı ziyaret etti.

Suya öğrencileriyle beraber sahip çıktıklarını belirten Doğa Koleji İl Koordinatörü Nazlı SERT, “Proje çerçevesinde, dünya genelinde su kaynaklarının tükendiğini, ülkemizin önemli su şehirlerinden birinde ‘BURSA farkında, ya SİZ?’ sloganı ile farkındalık haline getirerek tüm Türkiye’ye seslenmeyi hedefledik. Projenin süreçlerinde, öğrencilerimizin hem düşünsel hem de fiziksel olarak görev almasını sağladık. Bu çerçevede, Bursa’nın önde gelen sosyal, kültürel, siyasi, sanatsal kişileri ile birlikte topluma sanat yollu mesaj verebilmek, projemizin ana temasını oluşturdu. Bir su damlasının kent yöneticilerimizin zihin dünyalarında nasıl bir duygu birikimi oluşturduğunu, boyaların dünyasından yansıtmayı amaçladık. “ diye konuştu.

Suyun yaşamın devamlılığında ‘olmazsa olmaz’ öneme sahip olmasından dolayı, projenin çerçevesini bütün Bursalıları içine alabilecek çapta geniş tuttuklarını vurgulayan SERT, öğrencilerden meydana gelen açık alan takımlarının, bir su damlasının çağrıştırdığı duyguları Bursalılardan, renklerin armonisinde tuvala yansıtmalarını isteyeceklerini ifade etti.

Proje sürecinde oluşacak tuvallerin, 22 Mart Dünya Su Günü’nde bir dizi sürpriz etkinlikler zinciriyle sergileneceğini de belirten SERT, su tasarrufunun önemine ve gerekliliğine işaret eden projenin ses getireceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Bursa’da su çeşmeden içilir

Ziyarette bir de sürpriz yaşandı.

Konuk heyet, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’dan beraberlerinde getirdikleri bir su damlasının resmedildiği tuvali boyaması ricasında bulundu.

BUSKİ’yle özdeş hale gelen “Bursa’da Su Çeşmeden İçilir” sloganı eşliğinde tuvali boyayan ÇETİNAVCI, projenin amacına ulaşması dileğinde bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ