E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Kurum İçi İletişimde Başarının Sırrı

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla BUSKİ Konferans Sa

 

25.06.2014

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla BUSKİ Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde, kurum içi iletişimin önemi ele alındı.

İletişim Danışmanı Gönül Uman YİĞİT’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, çalışanlardaki işyeri memnuniyeti ve başarı motivasyonunun temelinde, sağlıklı işleyen kurum içi iletişim olgusunun bulunduğuna dikkat çekildi.

Kurum içi iletişimin, kurumu oluşturan çeşitli departmanlar ve kurumun çevresi ile sürekli bilgi ve düşünce alışverişine olanak sağlayan bir iletişim süreci olduğunu belirten YİĞİT, “Kendimizi doğru ifade etmek bizim sorumluluğumuzda. Yönetim becerilerinden en önemlisi olan insan ilişkilerini geliştirmek, bireyin kendini tanıması ve başkaları tarafından nasıl algılandığı ile doğru orantılıdır. Bir başka deyişle, kişinin başkaları üzerinde bıraktığı izlenim, kendini ifade tarzıyla şekillenir. Bu genel yaklaşım, kurum içi iletişim için de geçerlidir.” diye konuştu.

Kurum içi iletişimi engelleyen etkenlerin; “kişisel faktörler”, “fiziksel ve çevresel faktörler”, “kültürel farklılıklar”, “dil güçlükleri ve yazılım hataları” ile “hiyerarşi kademelerinin fazlalığı”ndan kaynaklandığını dile getiren YİĞİT, algıların doğru yönetilebilmeleri için kişisel gelişimin gerekleri doğrultusunda yenilenebilen davranış tarzlarının belirleyici bir etkiye sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ