E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Yüksek tansiyonun en önemli nedeni beslenme alışkanlıkları

Buski Genel Müdürlüğü

BUSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, önemli sağlık sorunlarından” yüksek tansiyon”, bütün yönleriyle ele alındı. Yüksek tansiyonu oluşturan faktörlerin başında, beslenme tarzının geldiğine işaret edilen etkinlikte, stresin de yüksek tansiyonu tetikleyen etkenler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, önemli sağlık sorunlarından” yüksek tansiyon”, bütün yönleriyle ele alındı. Yüksek tansiyonu oluşturan faktörlerin başında, beslenme tarzının geldiğine işaret edilen etkinlikte, stresin de yüksek tansiyonu tetikleyen etkenler arasında yer aldığına dikkat çekildi.

BUSKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte konuşan Bursa Acıbadem Hastanesi doktorlarından Kronik Hastalıklar ve Dahile Uzmanı Doktor Hüseyin ÇELİK, tansiyon yüksekliğinden şikayeti bulunan hastalarına yaşam tarzı ile ilgili değişiklikler önerdiğini vurguladı.

Özellikle beslenme alışkanlıklarının yüksek tansiyonu hazırlayan etmenlerin başında geldiğine değinen ÇELİK, “Aşırı tuzlu gıdalar, şeker ve şekerli besinler, kolalı içecekler, aşırı tüketilen kahve ve çay, katı yağlar ve alkol beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak yüksek tansiyonu ateşleyen unsurların başında gelmektedir. Bunun yanı sıra, aort damarının kalpten çıktığı bölgedeki darlık, kafa içi basıncının yüksekliği, böbrek hastalıkları, böbrek damarlarının daralması, tiroid bezi hastalıkları gibi unsurlar da yüksek tansiyonu oluşturan nedenler arasında yer almaktadır.” diye konuştu.

Aniden yükselen tansiyonu dengeleyebilmek için limon, sarımsak, kekik, nar suyu, greyfurt gibi besinlerin tüketilebileceğine işaret eden ÇELİK, bununla birlikte kısa yürüyüşler ile orta yoğunluktaki egzersizin de yüksek tansiyondan şikayeti bulunanlara, önerilebilecek aktiveteler arasında yer aldığını vurguladı. (09.09.2015)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ