X

Mustafakemalpaşa Atıksu Arıtma Tesisi

mkemalpasa-atıksu.jpg (7.00 MB)

 

Mustafakemalpaşa Atıksu Arıtma Tesisi Uluabat Gölü'ne giden kirlilik yüklerini azaltmak amacıyla yapılmıştır. 

Tesis; kentsel atıksuların biyolojik prosesler ile arıtıldığı bir tesis olup, kaba, ince ve perfore ızgara, giriş terfi merkezi, giriş debimetresi, kum-yağ tutucu, biyolojik fosfor giderim tankı, havalandırma tankı, son çöktürme tankı, çamur susuzlaştırma üniteleri, SAİS kabini, blower binası, idari bina, yağmursuyu terfi merkezi ünitelerinden oluşmaktadır. 

Çıkış suyu, ülkemiz Kentsel Atıksu Arıtımı Yönetmeliği Hassas Alanlar Tebliği uyarınca gereken alıcı ortam deşarj limit değerlerini sağlayacak niteliktedir. 

Tesisin I. Kademesi 2026 yılı için 98.000 kişi, II. Kademesi 2046 yılı için 146.000 kişi'ye hizmet verecek şekilde dizayn ve inşaa edilmiştir. 

Tesisin tüm imalatları tamamlanmış olup Ocak 2018 itibariyle işletme dönemine geçilmiştir.

Diğer Atık su Arıtma Tesisleri