E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

2014 Bütçesi İle Yatırımlar Hız Kazanacak

Buski Genel Müdürlüğü

Sağlıklı altyapının oluşumunda önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, yankı uyandıran çalışmalarıyla Bursal

01.07.2014

Sağlıklı altyapının oluşumunda önemli projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, yankı uyandıran çalışmalarıyla Bursalıların takdirini kazanıyor.

BUSKİ Genel Müdürlüğü 2014 Mali Yılı Performans Esaslı Bütçe görüşmesi, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’nın başkanlığında yapıldı.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’nın yanı sıra; Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, BUSKİ daire başkanları ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda, bütçe üzerinde genel değerlendirmede bulunuldu.

BUSKİ’nin 2014 bütçesinin 589.4 milyon TL olduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, her yıl olduğu gibi bu yıl da bütçeden en büyük payın yatırımlara ayrıldığını vurguladı.

Büyükşehirlerdeki yapılanmayı yeniden düzenleyen yasa kapsamında, il mülki sınırlarının büyükşehir kapsamına alındığını hatırlatan ÇETİNAVCI, “Bu bağlamda, Bursa il sınırlarının da tamamı, büyükşehir statüsüne dahil edilmiş oldu. Bu nedenle BUSKİ’nin görev ve sorumluluk alanı, bütün Bursa’yı kapsayacak biçimde yeniden düzenlendi. Biz, 2014 bütçemizi, bu gerçek ışığında tanzim ettik. Sorumluluk sahamıza dahil olan yerleşim bölgelerindeki altyapıların rehabilitasyonu ve yenilenmesi doğrultusunda kendimize bir hizmet haritası oluşturduk. Bu kapsamda, 2014 bütçemizin büyük bölümünü yatırımlara ayırdık” diye konuştu.

Bugüne kadar olan gerçekleşmelerde gelir bütçesinde yüzde 45, gider bütçesinde ise yüzde 40’a yakın gerçekleşme olduğunu, sermaye giderleri kaleminin kendi içerisindeki gerçekleşme oranının yüzde 40 düzeyinde sağlandığını vurgulayan ÇETİNAVCI, bütün bu göstergelerin, 2014 sonu hedeflerine ulaşılacağını gösterdiğini de sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ