E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

''22 Mart Dünya Su Günü'nde'' minik öğrencilere su bilinci eğitimi

Buski Genel Müdürlüğü

'22 Mart Dünya Su Günü'' etkinlikleri çerçevesinde, suyun tasarruflu ve bilinçli kullanımına ilişkin anaokulu ve ilkokullara (su tasarrufu) eğitimi verildi.

''22 Mart Dünya Su Günü'' dolayısıyla su tasarrufunu anlatmak ve çocuklara su bilinci aşılamak için oluşturulan etkinlik bir hafta sürdü. 20- 29 Mart tarihlerinde BUSKİ konferans salonunda ağırlanan minik öğrenciler çeşitli etkinliklerle Dünya Su Gününü kutladı.

Çocuklarda su tasarrufuna dikkat çekmek ve su bilinci oluşturmak için gerçekleştirilen eğitimlere Anaokulu ve İlkokulların ilgisi yoğundu. Etkinlik kapsamında 22 anaokuluna ve toplamda bin öğrenciye ulaşıldı.

Suyun tasarruflu kullanımı, hayatın devamlılığı, suyun israf edilmemesi ve bilinçli tüketilmesi konularında animasyon filmleri izleyen minikler keyifli dakikalar geçirirken suyun bilinçli kullanılması ve tasarrufuna ilişkin de bilgi edindi.

Gerçekleştirilen etkinliklerden duydukları memnuniyeti dile getiren okul öncesi öğretmenleri ise BUSKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür etti. Ana sınıfından üst sınıflara kadar bütün okul öğrencilerinin yoğun ilgisine sahne olan eğitim kapsamında öğrencilere, “Su Tasarrufu Kitapçığı” ile ''Boyama kitabı'' hediye edildi.

Etkinlik kapsamında Bursa'nın ilçelerine de suyun tasarruflu ve bilinçli kullanımına ilişkin eğitime giden BUSKİ Genel Müdürlüğü, Keles ilçesi Abdullah Akça İlköğretim Okulunda eğitimlerine devam etti. (22.03.2019)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ