E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

İlçeler şantiyeye döndü

Buski Genel Müdürlüğü

Abone sayısı, hizmet ağı, işlem hacmi, yatırım büyüklüğü gibi kriterler bağlamında Türkiye’nin dördüncü büyük su ve kanalizasyon idaresi konumundaki Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde yatırım hamlesi başlattı.

Abone sayısı, hizmet ağı, işlem hacmi, yatırım büyüklüğü gibi kriterler bağlamında Türkiye’nin dördüncü büyük su ve kanalizasyon idaresi konumundaki Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, ilçelerde yatırım hamlesi başlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, 30 Mart 2014’te gerçekleştirilen yerel seçimler sonrası yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası kapsamında sorumluluk sahasına dahil olan 10 yeni ilçede büyük yatırımlara imza atıyor.

Yasayla birlikte Bursa’nın 17 ilçesinin tamamından sorumlu hale geldiklerini hatırlatan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, “Yasa öncesi 7 merkez ilçeyle sınırlı olan görev sahamız, yasayla birlikte10 yeni ilçenin de katılmasıyla Bursa’nın tamamını kapsar hale geldi. Büyükşehir Belediyemizin vizyonuyla Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Kestel, Gürsu, Gemlik ve Mudanya’da gerçekleştirdiğimiz başarılı çalışmalarımızı aynı şevk ve heyecanla hizmet alanımıza dahil olan İznik, Orhangazi, Yenişehir, İnegöl, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Büyükorhan, Keles ve Harmancık’ta da sürdürüyoruz. Lokal yatırımlarla acil çözüm bekleyen ilçelerde altyapı çalışmaları gerçekleştirdik. Bu kapsamda İznik’te 155 kilometrelik içme suyu, 2 kilometrelik kanalizasyon hattı, Orhangazi’de 163 kilometrelik içme suyu, 9 kilometrelik kanalizasyon hattı, Yenişehir’de 358 kilometrelik içme suyu, 11 kilometrelik kanalizasyon hattı, İnegöl’de 185 kilometrelik içme suyu, 346 kilometrelik kanalizasyon hattı, 180 kilometrelik yağmur suyu hattı, Karacabey’de 437 kilometrelik içme suyu, 220 kilometrelik kanalizasyon hattı, 112 kilometrelik yağmur suyu hattı, Mustafakemalpaşa’da 600 kilometrelik içme suyu, 8 kilometrelik kanalizasyon hattı, Orhaneli’de 235 kilometrelik içme suyu hattı, 26 kilometrelik kanalizasyon hattı, Büyükorhan’da 3 kilometrelik kanalizasyon hattı, Keles’te 130 kilometrelik içme suyu hattı, 3 kilometrelik kanalizasyon hattını hizmete sunduk.” diye konuştu.

Sudaki kayıp kaçakla mücadelede Türkiye’ye örnek

Sudaki kayıp kaçakla mücadelede sergilenen performansın, su ve kanalizasyon idarelerinin başarı kriterlerini belirleyen önemli bir gösterge olduğunu vurgulayan ÇETİNAVCI, bu konuda Türkiye’nin en başarılı su ve kanalizasyon idaresi konumunda bulunduklarını dile getirdi.

Bursa merkezde sudaki kayıp kaçak oranının yüzde 23’ler seviyesinde seyrettiğini belirten ÇETİNAVCI, bu oranın Avrupa standartları ortalamasında olduğunu ifade etti.

Bursa merkezdeki bu başarıyı Bursa’nın tamamına yaymayı amaçladıklarını belirten ÇETİNAVCI, ilçelerdeki içme suyu hatlarını iyileştirme, rehabilite etme çalışması başlattıklarını, bu kapsamda sudaki kayıp kaçak oranlarını minimize etmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi. (03.08.2016)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ