E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Asrın Projesine Yerinde Ziyaret

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile Genel Müdür Yardımcıları Güngör GÜLENÇ ve Talat ÖZEN, Türkiye’den

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile Genel Müdür Yardımcıları Güngör GÜLENÇ ve Talat ÖZEN, Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Su Temin Projesi kapsamında düzenlenen teknik geziye katıldı.

Projede kullanılacak su borularının imalatını yapan firmanın organizasyonuyla gerçekleştirilen gezide BUSKİ heyetinin yanısıra, İstanbul, Ankara ve Kocaeli su ve kanalizasyon idarelerini temsilen üst düzey yöneticiler de hazır bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Devlet Su İşleri’nin (DSİ) ortaklaşa yürüttüğü ve “Asrın Projesi” diye adlandırılan proje ile KKTC’nin 50 yıllık su ihtiyacı karşılanacak.

Yine proje uyarınca, 25 milyon metreküp kapasiteli Girne Geçitköy Barajı ve içme suyu arıtma tesisi inşa edilecek.

1 milyar TL’lik dev proje

Yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olması beklenen proje Türk mühendisleri ve yerli imkanlar ile hayata geçirildi.

Dünyada ilk defa 250 metre deniz altından askıda geçirilecek 80 km uzunluğundaki proje için Türk boru firması tarafından her biri 500 metre uzunluğunda 1500 mm çapında bulunan dünyanın en uzun polietilen boruları imal ediliyor.

Tebrik telefonu 

Proje ile yarım yüzyılı aşkın süredir devam eden KKTC’nin su sorununun çözüme kavuşturulacağına işaret eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, "asrın projesi" unvanıyla anılan projenin hayata geçirilmesinde DSİ Genel Müdürü Akif ÖZKALDI´nın büyük emek ve katkıları bulunduğunu belirterek, Türk mühendisleri ve yerli imkanların seferber olmasıyla hayata geçirilen projeden duydukları memnuniyeti ifade etme adına ÖZKALDI´yı telefonla arayarak, BUSKİ adına tebriklerini ilettiğini de sözlerine ekledi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ