E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Bel Boyun Ağrılarına Dikkat

Buski Genel Müdürlüğü

Önemli sağlık sorunları arasında bulunan bel boyun fıtığı rahatsızlıkları, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği konfe


Önemli sağlık sorunları arasında bulunan bel boyun fıtığı rahatsızlıkları, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği konferansta masaya yatırıldı.

Rommer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Metin YURDAKOŞ’un konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, bel boyun fıtıklarının nedenleri ve tedavi yöntemleri üzerinde duruldu.

Bel boyun fıtıklarının çoğunlukla mekanik etkenlerden kaynaklandığını belirten YURDAKOŞ, “Hareketsiz yaşam tarzı, uzun süre oturarak çalışma gibi faktörler, bel boyun fıtıklarının oluşumunu tetikleyen etkenlerdir. Yine özellikle uygunsuz ağırlık taşıma, bel fıtığına neden olmaktadır. Yaşlanma nedeniyle meydana gelen disk yıpranmaları, kalsiyum birikmeleri, romatizmal nedenler, kıkırdak yapısındaki bozukluklar da fıtığa sebebiyet veren diğer etkenler arasında yer almaktadır. Günlük yaşamdaki gerilimler ve iş stresi boyun ağrısını artırır. Boyun ağrısıyla birlikte sırt omur ağrısı, ellerde uyuşma, baş dönmesi, dengesizlik ve baş ağrısı görülebilir. Kol ağrısı ile birlikte olan boyun ağrıları mutlaka araştırılmalıdır.” diye konuştu.

Bel boyun fıtıklarının, kişinin yaşam kalitesini ve iş yaşamını olumsuz etkilediğini vurgulayan YURDAKOŞ, tedavi için doğru tanının önemine dikkat çekti.

Düzenli egzersizlerin bel boyun fıtıklarının oluşumuna engel oluşturabileceğine değinen YURDAKOŞ, “Bel ve boyun fıtıkları cerrahi girişim olmadan da tedavi edilebilmektedir. Cerrahi olmayan tedavi yöntemleri arasında ilaç tedavileri, fizik tedavi uygulamaları, lokal enjeksiyonlar, manipülasyon uygulamaları, egzersiz fizyoterapisi en sık kullanılan tedavi seçenekleridir.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ