E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Bursa'nın içme suyuna uzun soluklu projeksiyon

Buski Genel Müdürlüğü

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Şadiye YALÇIN ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ve BUSKİ yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Bursa’nın uzun vadeli içme suyu projeksiyonuna ilişkin yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Şadiye YALÇIN ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ve BUSKİ yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda, Bursa’nın uzun vadeli içme suyu projeksiyonuna ilişkin yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantı kapsamında Büyük Kumla Barajı İçme Suyu İsale Hattı Projesi, kamulaştırma alanları ve proje revizyonları masaya yatırıldı.

Büyük Kumla Barajı kamulaştırma çalışmalarının yüzde 85 oranında bitirildiğini belirten DSİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu Dairesi Başkanı Şadiye YALÇIN, barajın arıtma tesisi ile isale hatlarını 2018 yılında bitirmeyi planladıklarını vurguladı.

Çalışma kapsamında bugüne değin 49 kilometrelik isale hattını tamamladıklarını vurgulayan YALÇIN, Narlı, Küçük Kumla ve Büyük Kumla’ya kadar olan kısımdaki isale hatları ile kamulaştırma çalışmalarının bitirildiğini ifade etti.

Kamulaştırma ve projelerle ilgili sahada BUSKİ Genel Müdürlüğü ile ortak değerlendirme ve istişareler gerçekleştireceklerine işaret eden YALÇIN, Çınarcık Barajı ile ilgili teknik raporun hazırlanmasını takip eden süreçte, branşmanların isale hattına bağlanmasını planladıklarını da sözlerine ekledi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ise kuraklık tehdidine karşı hazırladıkları İçme Suyu Acil Eylem Planı’nı, DSİ 1. Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütecekleri koordinasyon neticesinde hayata geçireceklerini belirtti.

Çınarcık Barajı’nın mevcut içme suyu sistemine entegrasyonu için yapılacak ana isale hattının aynı zamanda acil içme suyu eylem planı içerisinde yer aldığını vurgulayan ÇETİNAVCI, “Proje, DSİ şartnamelerine uygun olarak Kurumumuz tarafından ihale edilecek. DSİ tarafından inşa edilecek baraj tam anlamıyla hizmet verir konuma ulaştığında, Bursa’nın yaklaşık 40 yıl sonrasının içme suyu ihtiyaçlarına yanıt oluşturabilecek potansiyeli de beraberinde getirecek. BUSKİ olarak proje kriterleri çerçevesinde hazırlıklarımızı tamamlayıp, ihale sürecini başlatacağız” diye konuştu.

ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla çalışmalarına bütün hızlarıyla devam ettiklerini de sözlerine ekledi.

Toplantıda; BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, BUSKİ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Halit KARASU, Plan Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Necat YARDIMCI, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Mehmet Sait AYIK, Strateji Geliştirme Şube Müdürü Nigar UĞURBAŞ, İçme suyu Proje Şube Müdürü Öskan AKBULAK, Çevre Mühendisi Meltem Metin OTO, DSİ İçme Suyu Dairesi Başkan Yardımcısı Bülent ÇAKIN, DSİ İçme Suyu Dairesi Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal KÖSEOĞLU, DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi KOÇAK, DSİ 1. Bölge Müdür Yardımcısı Erdinç KURAN, DSİ İçme Suyu ve Atıksu Şube Müdürü Metin SUSAM, DSİ 11. Şube Müdürü Mehmet ÖZKAYA, Emlak ve Kamulaştırma Şube Müdürü Bilal YAMAN, Harita Mühendisi Yalçın KAMBUR, Kontrol Mühendisi Murat CAN da hazır bulundu.

DSİ heyeti, toplantının ardından, BUSKİ SCADA Kontrol Merkezi’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. (29.04.2016)

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ