E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Bursa’da en sağlıklı ve güvenilir su çeşmeden içilir

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Bursa’nın en iyi korunan içme suyu havzalarına sahip olduğunu belirterek, barajdan gelen suyun Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde fiziksel ve kimyasal arıtma işlemlerinin ardından en sağlıklı şekilde şebekeye verildiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Bursa’nın en iyi korunan içme suyu havzalarına sahip olduğunu belirterek, barajdan gelen suyun Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde fiziksel ve kimyasal arıtma işlemlerinin ardından en sağlıklı şekilde şebekeye verildiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Doğancı Barajı’ndan gelen içme suyunun arıtıldığı Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde incelemelerde bulundu.

ALTEPE’nin inceleme gezisinde BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ ve Talat ÖZEN de hazır bulundu.

Doğancı Barajı’ndan arıtma tesisine gelen suyun en ince ayrıntısına kadar analizlere tabi tutulduğunu belirten ALTEPE, “Şehir şebekesine verilinceye değin, çeşitli arıtma aşamalarından geçen su, en sağlıklı şekilde kullanıma sunulmaktadır.  Doğancı Barajı’ndan gelen ham su, öncelikle arıtma tesisinde konuşlandırılan Japon balıklarıyla dolu akvaryumda test edilmektedir. Buradaki amaç, suyun daha barajdan ilk çıktığı anda herhangi mikrobik bir unsur içerip içermediğinin tespitidir. Bakteriyolojik ve mikrobik unsurlara karşı en hassas donanımla yaratılmış balıkların su içerisinde gösterdiği reaksiyona göre ham su testten geçirilmektedir. Ham suyun ilk analizinden sonra arıtma tesislerinde her türlü fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilen su, sağlıklı ve içilebilir nitelikte şehir şebekesine verilmektedir. Son günlerde bazı yayın organlarında iddia edildiği gibi barajdan gelen suyun şebekeye verilmesi gibi bir durum söz konusu dahi değildi. Dünyanın hiçbir yerinde de böyle bir uygulama yoktur. Su kaynaklarından alınan su, arıtma tesislerinde işlendikten sonra halkın kullanımına sunulmaktadır” diye konuştu.

Dobruca İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kurulu bulunan laboratuarın, uluslar arası akreditasyona sahip olduğuna dikkat çeken ALTEPE, arıtma işlemlerinin Dünya Sağlık Örgütü kriterleri ile diğer uluslar arası standartlara uygun çerçevede yapıldığını vurguladı.

Her gün şehrin 30 farklı noktasından alınan numunelerde bakteriyolojik, 100 ayrı noktasından alınan numunelerde ise klor ölçümleri yapıldığına dikkat çeken ALTEPE, Bursa’nın içme suyunun BUSKİ’nin yanı sıra İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı meslek odaları tarafından da analiz edildiğini ifade etti.

Yapılan tahlil ve incelemelerden bugüne kadar hiçbir sorun çıkmadığına değinen ALTEPE, Bursa’nın çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği ender şehirlerin başında geldiğini de sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ