E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Bursa’Da Su Sıkıntısı Bulunmuyor

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, hafta sonu bazı gazetelerde barajlardaki su oranından hareketle su sıkıntıs

BURSA’DA SU SIKINTISI BULUNMUYOR

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, hafta sonu bazı gazetelerde barajlardaki su oranından hareketle su sıkıntısının yaşanabileceğine dair haberlerin yer alması üzerine, açıklamada bulundu.

Bursa’nın su ihtiyacının yüzde 90 oranında Nilüfer ve Doğancı barajlarından sağlandığına işaret eden ÇETİNAVCI, “Son yağışlarla barajlarda bir miktar sular yükselmiştir. Yükselmeye de devam etmektedir. Barajlarımızdaki doluluk oranları, hiç yağmur yağmasa ya da barajlara hiç su girişi olmasa bile Nisan 2014 ortalarına kadar ihtiyacımızı karşılayabilecek düzeydedir. Kaldı ki içinde bulunduğumuz kış mevsimi dolayısıyla olası yağışları da dikkate aldığımızda, Bursa’nın ne bugün ne de önümüzdeki süreçte herhangi bir su sıkıntısı içerisinde olabileceği gibi gündem maddesi bulunmamaktadır.” diye konuştu.

Kayıp kaçakla mücadelede büyük başarı

Bursa’da gerçekleştirilen içme suyu altyapı yatırımları ve şebeke rehabilitasyon çalışmalarından da söz eden ÇETİNAVCI, kayıp kaçak oranının Avrupa standardı olan yüzde 22’ler seviyesine geriletildiğini vurguladı.

Bunun büyük bir başarıya işaret ettiğine değinen ÇETİNAVCI, ‘yaşanabilir Bursa’ hedefi kapsamındaki kanalizasyon, yağmursuyu çalışmaları ile dere ıslahı çalışmalarının da hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ