E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ Çocuk Şenliğinde

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çocuk Şenliği, yeni eğitim dönemi öncesi çocuklara unutulmayacak anlar yaşattı. BUSKİ Genel Müdürlüğü de 'Su tasarrufu' temasıyla şenliğe stant açarak katkıda bulunurken çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların hem yeteneklerini geliştirmeleri hem de eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çocuk Şenliği, yüzlerce çocuğun katılımıyla yapıldı. Kral Şakir karakteriyle çocukların gönlünde taht kuran karikatürist Varol Yaşaroğlu şenlikte küçük hayranlarına kitap imzalarken, çocuklar birbirinden farklı etkinliklerle gönüllerince eğlendi. Etkinlikte çeşitli kamu kurumları, özel sektör ve Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından hazırlanan 50 stantta çocuklara yönelik eğitici, öğretici ve eğlendirici atölye çalışmaları yapıldı.

 

BUSKİ Genel Müdürlüğü de çocuklara yönelik oluşturduğu aktivite kitabı ve su tasarrufu kitapçığı ile suyun önemine ve su tasarrufuna dikkat çekerken  geleceğin mimarı çocukları bilinçlendirdi.

Fidan dikim atölyesi, deprem bilinçlendirme kitapları boyama atölyesi, kodlama atölyesi, zeka oyunları atölyesi, tasarruf özendirme atölyesi, sağlıklı beslenme atölyesi ve okçuluk atölyesi gibi etkinliklerle çocuklar dolu dolu bir gün geçirdi. Sihirbaz, Palyaço, Jonglör Animasyon gösterileri, Yüz Boyama Etkinliği, Karagöz Hacivat Gösterisi, Çevre Bilinci Sergisi, Zumba Etkinliği, Mini Golf, Mini Satranç Oyun Parkurları, Büyükşehir Belediye Bandosu ve Orkestrası ile çocuklar yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi unutamayacakları bir hafta sonu yaşadı.

Şenlik geleceğe nefes oluyor

Bu arada Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik düzenlendiği şenlik bu yıl önemli bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Doğa, Orman ve Çevre Bilinci temasıyla yapılan şenlikten elde edilecek tüm gelir, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın yangınlarda kül olan alanların ağaçlandırılması amacıyla başlattığı  ‘Geleceğe Nefes dünyaya nefes’ kampanyasına bağışlanacak. (06.09.2021)