E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ Çocuk Şenliğinde yerini aldı

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Çocuk Şenliği'ne stant açarak katkı sağlayan BUSKİ, yeni eğitim dönemi öncesindeki son hafta sonunda su tasarrufu ve su bilincine dikkat çekerken miniklere tavsiyelerde bulundu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çocukların hem yeteneklerini geliştirmeleri hem de eğlenceli vakit geçirmeleri amacıyla bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği Çocuk Şenliği, yüzlerce çocuğun katılımıyla Merinos Park'ta yapıldı.

Şenliklerde her sene olduğu gibi bu sene de yerini alan BUSKİ, miniklere içinde çeşitli boyama sayfalarının da olduğu aktivite kitabıyla su tasarrufunu anlatan tasarruf kitabı hediye etti.

Parkın Güney Kapısında Büyükşehir Bandosu eşliğinde başlayan kortej yürüyüşüne tahta bacak, kanguru bacak ve animatörler ile çizgi film karakterlerinin maskotları renk kattı. Bu yıl “Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı” temasıyla yapılan Çocuk Şenliği’nde üç yıldır Bursalı minikleri yalnız bırakmayan Kral Şakir karakterinin mimarı Varol Yaşaroğlu, bu yıl da çocuklarla buluştu. Kral Şakir maskotları ve müzikleri ile renklenen şenlikte Yaşaroğlu, çocuklar için kitaplarını imzaladı.

Etkinlikte çeşitli kamu kurumları, özel sektör ve Büyükşehir Belediyesi birimleri tarafından hazırlanan 70 stantta çocuklara yönelik eğitici, öğretici ve eğlendirici atölye çalışmaları yapıldı. Deprem bilinçlendirme kitapları boyama atölyesi, kodlama atölyesi, zeka oyunları atölyesi, tasarruf özendirme atölyesi, sağlıklı beslenme atölyesi ve okçuluk atölyesi gibi etkinliklerle çocuklar dolu dolu bir gün geçirdi. Sihirbaz, Palyaço, Jonglör Animasyon gösterileri, Yüz Boyama Etkinliği, Karagöz Hacivat Gösterisi, Çevre Bilinci Sergisi, Zumba Etkinliği, Mini Satranç Oyun Parkurları ile çocuklar yeni eğitim-öğretim dönemi öncesi unutamayacakları bir hafta sonu yaşadı. (12.09.2022)