E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'den işlemlere "cep" kolaylığı

Buski Genel Müdürlüğü

Abonelik işlemleri, abonelikle ilgili itirazlar, fatura ödeme, arıza bildirimi gibi işlemler bundan böyle cep telefonları aracılığıyla da yapılabilecek. Kullanıcılar, Android PlayStore : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kaitek.ebuski ile iOS AppStore: https://appsto.re/tr/KxXKbb.i linkleri aracılığıyla uygulamadan yararlanma imkanı bulabilecek.

Abonelerine hizmetin en iyisini sunma adına teknolojideki gelişmelerden de yararlanan BUSKİ, yeni bir uygulamaya imza attı.  Abonelik işlemleri, abonelikle ilgili itirazlar, fatura ödeme, arıza bildirimi gibi işlemler bundan böyle cep telefonları aracılığıyla da yapılabilecek. İOS ve Android tabanlı işletim programına sahip cep telefonu sahipleri, BUSKİ’nin sağladığı kolaylıktan yararlanabilecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla yeniliklere açık anlayış doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle abonelerine hizmetin en iyisini verebilmenin gayretinde olduklarını belirtti.

Abonelik işlemleri, fatura ödemesi, sayaç muayenesi, arıza tespiti gibi görev alanlarına giren işlemlerin, hızlı ve çözüm odaklı anlayışla yerine getirilmesi adına teknolojik gelişmelerden de yararlandıklarını vurgulayan ÇETİNAVCI, “Bunun son örneğini, BUSKİ ile ilgili işlemlerin cep telefonları aracılığıyla yapılabilmesine imkan tanıyan uygulama ile gerçekleştirdik. Cep telefonu üzerinden ödeme yapılması, dijital ortamda makbuz alımı, arıza bildirimi, abonelik işlemleri, abonelikle ilgili itirazlar, Şikayet Öneri Katkı (ŞÖK) uygulaması gibi işlemler, cep telefonları ile yapılabilecek.” diye konuştu.

Uygulama kapsamında gerçekleştirilecek abonelik işlemleri arasında; “yeni abonelik başvurusu”, “isim değişikliği”, “geçici olarak suyun kesilmesi”, “geçici olarak suyun açılması”, “abone türü değişikliği” ve “abone sonlandırma başvurusu” bulunuyor.

Abonelikle ilgili itirazlar kapsamında ise “daire numarası değişikliği”, “sayaç karışıklığı”, “sayaç arıza”, “sayaç muayenesi” gibi uygulamalar bulunuyor.

Android tabanlı işletim programına sahip cep telefonu kullanıcıları, (Android PlayStore : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kaitek.ebuski) ile İOS veri tabanlı programına sahip cep telefonu kullanıcıları ise (iOS AppStore : https://appsto.re/tr/KxXKbb.i) linkleri aracılığıyla uygulamadan yararlanabilecek. (07.10.2016)

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ