E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'den "Temiz Nilüfer" Teminatı

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa’nın simge değerlerinden Nilüfer Deresi’nin temiz akması için Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere kent dinamiklerinin başlattıkları çalışmalar hız kazandı.

Bursa kamuoyunda Nilüfer Deresi’nin atık sulardan arındırılmış temiz görünümüne kavuşması için oluşan duyarlılığın son örneği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda (BTSO) düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Nilüfer Çayı” paneli ile yaşandı.

Bursa Mühendis ve Mimar İş Adamları Derneği (BUMİAD), Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANSİAD) ve Bursa Çevre Mühendisleri Odası’nın organizasyonuyla BTSO’da düzenlenen panelde konuşan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Nilüfer Deresi’nin temiz akmasına yönelik, BUSKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalardan söz etti.

Uludağ’ın güney yamaçlarındaki iki kaynaktan kaynaklanan Nilüfer’in, 176 kilometrelik güzergah izledikten sonra Susurluk Çayı’na döküldüğünü belirten ÇETİNAVCI, “Aslına bakılırsa, Nilüfer Deresi’ndeki kirlenme, dere yatağının doğu yakasında yer alan Bursa’da gerçekleşiyor. Bir başka deyişle Uludağ’dan kaynaklanan Nilüfer Deresi yine Bursalılar tarafından kirletiliyor. Bursa’nın önemli su kaynaklarından, Bursa’ya hayat veren Nilüfer Deresi’nin kirli görünümünden arındırılması, Bursa’da yaşayan herkesin görevi olmalı. Biz BUSKİ olarak, kamu hizmetinde bulunuyor olmanın duyarlılığı içerisinde üzerimize düşen görevleri eksiksiz biçimde yerine getiriyoruz.” diye konuştu.

Nilüfer Deresi’nin temiz akabilmesinin öncelikle Yeşil Çevre Arıtma Tesisi’nin kapasitesinin artırılmasına bağlı olduğunu dile getiren ÇETİNAVCI, tesisin atık su arıtma kapasitesinin 50 bin metreküp olduğunu oysa tesise her gün Kestel-Gürsu bölgesindeki evsel ve sanayi tesislerinden 70 bin metreküplük atık su yönelimi bulunduğunu vurguladı.

İnşaatı tamamlanma aşamasına gelen Samanlı Kolektörü’nün Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan; Millet, Samanlı, Kumlukalan, İsabey, Demetevler, Değirmenönü, Karapınar, Yenidoğan, Şirinevler, Arabayatağı, Çınarönü, Demirtaş ve ismetiye mahallerinden dereye akan atık suyun Doğu Atık Su Arıtma Tesisi’ne getirilmesini sağlayacağını ifade eden ÇETİNAVCI, Samanlı Kolektörü’nün tam kapasite ile hizmete girmesiyle ‘temiz Nilüfer’ yolunda önemli bir adımın atılmış olacağını belirtti.

Şehrin batı bölgesine yapılacak olan Akçalar Atık Su Arıtma Tesisi ve Badırga Atık Su Arıtma Tesisi ile de Dürdane’den başlayıp Geçit’e kadar uzanan yaklaşık 70 kilometrelik güzergah boyunca konuşlanmış bulunan sanayi tesisleri ile yerleşim birimlerinin atık sularının arıtılarak, Nilüfer Deresi’nin temiz akmasının sağlanacağını vurgulayan ÇETİNAVCI, bütün bu yatırımları 2 yıllık süreçte tamamlamayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

"Geçmişten Geleceğe Nilüfer Çayı" konulu panele konuşmacı olarak katılan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI´nın yanı sıra; BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN ile BUSKİ Daire Başkanları da panelde hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ