E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'den Uludağ Üniversitesi'ne 10 bin metreküplük su deposu

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Uludağ Üniversitesi Kampüsü içerisinde 10 bin metreküplük içme suyu deposu ile ana isale hattı inşa edilecek. 

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ile Uludağ Üniversitesi arasında imzalanan protokolle, Uludağ Üniversitesi Kampüsü içerisinde 10 bin metreküplük içme suyu deposu ile ana isale hattı inşa edilecek.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY’ın imzaladıkları protokol çerçcevesinde, BUSKİ Genel Müdürlüğü, 10 bin metreküp hacminde içme suyu deposunun yanısıra, 3 bin 800 metrelik ana isale hattı ve 4 bin 600 metreden oluşan üniversite içi ana iletim hattı inşa edecek.

Gerçekleştirecekleri hizmetin, sürekli gelişen ve büyüyen Uludağ Üniversitesi’nin gelecek yıllardaki su ihtiyacına da yanıt vereceğini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, projenin üniversiteyle birlikte Görükle ve Özlüce bölgesindeki su ihtiyacını da karşılayacağını vurguladı.

Projenin yaklaşık 7.5 milyon TL’lik yatırım büyüklüğüne sahip olduğunu dile getiren ÇETİNAVCI, “Önemli bir değişiklik olmazsa 8 Aralık’ta ihaleye çıkmayı planlıyoruz. İhalenin tamamlanmasıyla proje inşaatına başlayacağız. Proje inşaatı tamamlandığında üniversitenin gelecekteki su ihtiyacını da yanıt verebilecek bir hizmeti gerçekleştirmiş olacağız.” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla altyapı çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren ÇETİNAVCI, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temininde gerçekleştirdikleri yatırımlarının aralıksız devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY ise kampüs alanında inşa edilecek su deposu ile ana isale ve iletim hatlarının önemli bir ihtiyaca yanıt vereceğini belirterek, “Üniversitemizin öğrenci kapasitesi 75 binlere ulaştı. Üniversite kampüsüne her gün binlerce aracın giriş çıkış yaptığını düşündüğümüzde, yoğun bir nüfus hareketinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan değerlendirdiğimizde gerçekleştirilecek hizmetin önemi de ortaya çıkıyor. Bu vesileyle BUSKİ Genel Müdürümüz Sayın İsmail Hakkı ÇETİNAVCI başta olmak üzere BUSKİ yetkililerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Protokol töreninde BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ ile BUSKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Devrim İZGİ de hazır bulundu. (07.12.2016)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ