E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'den YALOVA'ya "Can Suyu"

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kurumu olmanın verdiği örnek duyarlılığı, su sıkıntısı yaşayan komşu illerden gelebilecek yardım çağrılarının yanında yer alarak, bir kez daha gösterdi.

Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Atilla AKOĞUZ ve Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar DEMİREL’in, yakın geçmişte BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’ya bulundukları ziyarette, Yalova’da yaşanan su sıkıntısı gündeme geldi.

Konuk heyetin, Yalova’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’ndaki su seviyesinin, şehrin su ihtiyacını karşılayamayacak seviyelere gerilediğini dile getirdiğini vurgulayan ÇETİNAVCI, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep ALTEPE’nin de onayıyla, Yalova’dan gelen yardım çağrısının hemen yanında yer aldık. Bu kapsamda, yüzer pompa istasyonumuzu, Gökçe Barajı’nın ölü hacmindeki suyu çekerek sisteme dahil edebilmesi için komşu ilimizin kullanımına tahsis ettik. Günlük hayatımızın en önde gelen ihtiyaç maddesi suyun önemi, çeşitli nedenlerle yaşanılan susuzluk vesilesiyle çok daha iyi anlaşılıyor. Bulunduğumuz destekle, Yalovalıların su ihtiyaçlarının karşılanmasını görev bildik.” diye konuştu.

2007’de Bursa’da kuraklığa bağlı olarak yaşanan su sıkıntısına çare oluşturabilme adına, Doğancı Barajı’nın ölü hacmindeki suyu çekebilmek için saniyede 1000 litre ile 500 litre su çekebilme kapasitesine sahip iki adet yüzer pompa istasyonu imal ettiklerini hatırlatan ÇETİNAVCI, Yalova’daki Gökçe Barajı’nın ölü hacminden su çekmek için kurulumunu gerçekleştirdikleri yüzer pompa istasyonunun, saniyede 500 litre su çekebilme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

ÇETİNAVCI, ihtisas alanlarını kapsayan konularda, söz konusu olabilecek talepleri, Büyükşehir Belediyesi’nin izni ve onayı durumunda, her zaman karşılamaya hazır olduklarını da dile getirdi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ 
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER 
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ