E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ hizmet kervanından iz bırakan çalışmalar

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü bugüne değin 6.758 kilometrelik içme suyu hattı, 3.406 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 1.232 kilometrelik de yağmur suyu hattını hizmete sundu. BUSKİ, merkez ilçelerdeki kayıp kaçak oranını da Avrupa standartları olan yüzde 24’ler seviyesine geriletti.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü bugüne değin 6.758 kilometrelik içme suyu hattı, 3.406 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 1.232 kilometrelik de yağmur suyu hattını hizmete sundu. BUSKİ, merkez ilçelerdeki kayıp kaçak oranını da Avrupa standartları olan yüzde 24’ler seviyesine geriletti.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) İnşaat Enerji Komitesi İstişare Toplantısı, BTSO’da gerçekleştirildi. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI toplantıda, BUSKİ’nin çalışmalarına ilişkin sunumda bulundu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Enerji Komitesi Başkanı Şakir UMUTKAN, toplantının açılış konuşmasında, BUSKİ’nin Bursa’nın kamu hizmeti üreten kurumlarının başında geldiğini belirterek, bu kapsamda BTSO ile BUSKİ’nin iç içe geçmiş kurumlar olduğunu vurguladı.

BUSKİ’nin gerçekleştirdiği yatırımlarla çok önemli altyapı hizmetlerine imza attığını dile getiren UMUTKAN, toplantı vesilesiyle BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları’nı ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

UMUTKAN’ın açılış konuşmasından sonra BUSKİ’nin çalışmaları hakkında brifing veren BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Kurumun çalışmalarına ilişkin sunumda bulundu.

Güven veren Kurum

Çevresi ve halkı ile bütünleşen, gerçekleştirdiği çalışmalara güvenle bakılan hizmet anlayışına sahip olduklarını belirten ÇETİNAVCI, “Bugüne değin 6.758 kilometrelik içme suyu hattı, 3.406 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 1232 kilometrelik de yağmur suyu hattını hizmete sunduk. Su ve kanalizasyon idarelerinin başarı kriterleri arasında yer alan sudaki kayıp kaçakla mücadelede ise büyük başarı elde ederek, kayıp kaçak oranını merkez ilçelerimizde, Avrupa standartları olan yüzde 24’ler seviyesine gerilettik.” diye konuştu.

2015 yılında ise 125 kilometrelik kanalizasyon ve 65 kilometrelik yağmursuyu hattı yapımını planladıklarını dile getiren ÇETİNAVCI, çalışmalarının program dahilinde devam ettiğini vurguladı.

Dere ıslahı çalışmalarına ilişkin de bilgi veren ÇETİNAVCI, bugüne kadar yaklaşık 63 kilometrelik dere ıslahı gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri’nden başlayarak, Samanlı Mahallesi’nin bir kısmı, Millet, Vakıf, İsabey, Demetevler, Karapınar mahallelerinin dereye deşarj olan tüm evsel ve sanayi atık sularının arıtma tesislerine bağlantısının yapıldığını dile getiren ÇETİNAVCI, “Bu bağlamda, Samanlı Mahallesi’nin diğer kısmı ile Kumlukalan Mahallesi’ne kadar dereye deşarj olan evsel ile sanayi atık sularının arıtma tesisine bağlantısı yapılmış olup, doğu bölgesinde dereye deşarj olan atıksu bağlantısı kalmamıştır.” dedi.

Doğu Atıksu Arıtma Tesisi ile Batı Atıksu Arıtma Tesisi’nin çalışma sistematiği hakkında bilgi veren ÇETİNAVCI; Gemlik Ön Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı, Küçükkumla Ön Atıksu Arıtma Tesisi ve Derin Deniz Deşarjı, Hasanağa TOKİ Paket Atıksu Arıtma Tesisi, Kayapa TOKİ Paket Atıksu Arıtma Tesisi ile Narlı Paket Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapım çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yeni ilçelerdeki çalışmalar

Geçen yıl yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile BUSKİ’nin sorumluluk alanına giren Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Orhangazi, İznik, İnegöl, Büyükorhan, Harmancık, Keles ve Orhaneli ilçelerindeki altyapı çalışmalarına ilişkin de bilgi veren ÇETİNAVCI, “Atıksu, yağmursuyu ve içmesuyu uygulama projelerinin yapım işleri devam etmektedir. Bu kapsamda Kurumumuzda 20 adet proje işi yürütülmekte olup, altyapı projeleri ile ilgili rehabilitasyon çalışmaları yapılmaktadır.” dedi.

Çamur Yakma Tesisi ve Enerji Elde Etme Tesisi’nin inşaatına ilişkin de açıklamalarda bulunan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, “BUSKİ’nin çok önemli çevre yatırımı olan tesiste çamur hazırlama bölümü, proses bölümü, elektrik üretimi bölümü ve emisyon kontrol bölümü bulunuyor. Çamur yakma tesisimiz tam kapasite ile çalıştığında toplam 2.5 Megawatt (MW) elektrik üretecek” diye konuştu.

Orta ve uzun vadeli çalışma planları

2016 bütçesinin hazırlıkları içerisinde olduklarını dile getiren ÇETİNAVCI, gelecek 5 yıllık ve 10 yıllık çalışma planlarının hazır olduğunu vurguladı.

Gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle BTSO yönetimine teşekkür eden ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin yol göstericiliği ve öncülüğündeki çalışmalarına bugüne değin olduğu gibi bundan sonraki süreçte de artan tempoyla devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıda BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’nın yanı sıra, Genel Müdür Yardımcıları Güngör GÜLENÇ ile Talat ÖZEN, BUSKİ Daire Başkanları, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Enerji Komitesi Başkanı Şakir UMUTKAN ile BTSO yöneticileri de hazır bulundu. (07.09.2015)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ