E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'nin Akreditasyon Başarısı

Buski Genel Müdürlüğü

Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini ile "sağlıklı kent Bursa" hedefinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla, Bursalılara hizmetin en iyisini sunmanın seçkin örneklerini sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, bir büyük başarıya daha imza attı.

BUSKİ Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Cevdet Kaya, Atık Su Arıtma Ruhsatlandırma ve Denetleme Şube Müdür Vekili Dr. İpek Diğdem Yolcu ile İçme Suyu Arıtma Denetleme ve Havza Koruma Şube Müdürü Cengiz Çelik’in koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) denetçilerinin onayından geçti.

Böylelikle, 2010 yılından bu yana devam eden süreç neticesinde, içme suyu ve atık su laboratuvarları, TS EN ISO/IEC 17025:2012 sistemine göre akreditasyon belgesinin sahibi oldu.

Akreditasyon sürecinde sergiledikleri üstün performans nedeniyle çalışma ekibini tebrik eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, “Hizmet üreten bir kurum olarak, hizmetin en iyisini sunmak en temel hedefimiz. Teknik teçhizatımız, yetişmiş iş gücümüz, bilgi birikimimizle çözüm odaklı çalışmalar sergilemek ise en önemli varlık nedenimizdir.” diye konuştu.

Uluslar arası alanda saygınlık ve güven

Laboratuvarların akreditasyonu ile test sonuç ve raporların uluslar arası kabul edilirliğe sahip olduğunu belirten Çetinavcı, bu durumun, BUSKİ’ye uluslar arası alanda saygınlık ve güven kazandıracağını vurguladı.

Süreçle birlikte içme suyunda 6, atık suda ise 15 parametrede akreditasyonun sağlandığını belirten Çetinavcı, “Akreditasyonla birlikte laboratuvarda olması gereken tüm kriter ve şartlar, eksiksiz sağlanmış oldu. Laboratuvarlarımız, akreditasyon ile uluslar arası alanda itibar ve prestij kazanmış olmakla birlikte sonuç doğrulama ve izlenebilirlik yetenekleri bakımından da güven veren bir seviyeye ulaştı. Bununla birlikte laboratuvarlarımızın belirli deney, analiz ve ölçüm çalışmalarını yüksek kalite anlayışı içinde sonuçlandırma yeteneğine sahip oldukları da tescillendi” dedi.

Sürekli kendini yenileyen hizmet anlayışı

Sürekli kendini yenileyen ve hizmetin en iyisini sunabilmenin gayretinde olduklarını dile getiren Çetinavcı, bugün için içme suyunda 6, atık suda ise 15 parametrede sağlanan akreditasyon sürecine ilerleyen tarihlerde yeni parametrelerin eklenebileceğini vurguladı.

Laboratuvar çalışmalarının periyodik aralıklarla TÜRKAK tarafından denetleneceğini ifade eden Çetinavcı, laboratuvarların BUSKİ’nin dışındaki kurum ve kuruluşlara da hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

İçme suyunda akredite olunan parametreler;

pH tayini
İletkenlik tayini
Bulanıklık tayini
Sertlik tayini
Sodyum (Na) tayini
Potasyum (K) tayini
Atık suda akredite olunan parametreler
pH tayini
İletkenlik tayini
Kimyasal oksijen ihtiyacı (KOİ) tayini
Askıda katı madde (AKM) tayini
Yağ-gres tayini
Biyokimyasal oksijen ihtiyacı (BOİ) tayini
Toplam kjeldahl azotu tayini
Amonyak – amonyak azotu tayini
Serbest klor tayini
Alüminyum (AI) tayini
Krom (Cr) tayini
Kurşun (Pb) tayini
Çinko (Zn) tayini
Nikel (Ni) tayini
Bakır (Cu) tayini

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ