E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'nin başarısı tüm su kanal idarelerine örnek

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa’nın merkez ilçelerinde içme suyundaki kayıp oranını yüzde 20’ler seviyesine indiren BUSKİ, diğer su kanal idareleri tarafından mercek altına alındı.

Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) Genel Müdürlüğü BUSKİ'nin su kayıp kaçaklarındaki başarısını, yenilenebilir enerji çalışmalarını ve SCADA sistemini yakından incelemek için ziyarette bulundu.

Kuruluşlarından bu yana, kurumsal yapılanmalarını olumlu yönde geliştirdiklerini ifade eden BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç, KOSKİ heyetinin ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

BUSKİ olarak çalışmalarımızın yakından takip edilmesi bizleri oldukça memnun ediyor şeklinde konuşan GÜLENÇ, '' Bizler sürdürülebilir şehircilik anlayışıyla su ve kanal idareleri olarak kentlerin  daha yaşanılabilir  olmasında  en çok payı olan belediye kuruluşlarıyız. Sizlerde biliyorsunuz ki altyapı çalışmaları belediyeciliğin olmazsa olmazları arasında. Biz bugün şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki gelişmiş bir şehir olmanın altında yatan en önemli konulardan bir tanesi, gelişmiş bir altyapıya sahip olmaktır. Bizim BUSKİ olarak hedefimiz şehrimizi sorunsuz bir altyapı ağına kavuşturmak. Bu noktada da yaptığımız uygulamaları edindiğimiz tecrübeleri tüm su ve kanal idareleriyle paylaşmaya her zaman hazırız'' dedi.

Yazılım Şube Müdürü, Su Kayıpları Kontrolü Şube Müdürü ve iki teknik personelden oluşan KOSKİ heyeti toplantının ardından BUSKİ'nin kampüsünü gezerek, SCADA Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemlerini (CBS) ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın çalışmalarını yakından inceledi. (12.12.2022)