E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'nin Büyük Hizmet Koşusu

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle hizmette sınır tanımıyor.

 

13.06.2014

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle hizmette sınır tanımıyor.

Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini ile “sağlıklı kent Bursa” hedefinde gerçekleştirdikleri altyapı çalışmalarıyla, Bursalılara hizmetin en iyisini sunmanın gayretinde olduklarını belirten ÇETİNAVCI, “Hizmet üreten bir kurum olarak, hizmetin en iyisini sunmak en temel hedefimiz. Sağlıklı işleyen altyapıların, şehirlerdeki günlük hayatın sorunsuz yaşanmasını sağlayan faktörlerin başında geldiğini biliyoruz. Teknik teçhizatımız, yetişmiş iş gücümüz, bilgi birikimimizle hizmetin en iyisini sunmak, en önemli varlık nedenimizdir.” diye konuştu.

BUSKİ yeni döneme hazır

İl mülki sınırlarının büyükşehir belediyesine dönüştürülmesiyle, BUSKİ’nin görev ve sorumluluk sahasının, bütün Bursa’yı kapsayacak biçimde yeniden belirlenmesini de beraberinde getirdiğine işaret eden ÇETİNAVCI, “Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Kestel ve Gürsu ilçelerinden oluşan sorumluluk ve görev alanımız, diğer ilçelerin de büyükşehir sınırlarına dahil olmasıyla 17 ilçeye yükseldi. Saha çalışmalarından elde ettiğimiz verilerin analiziyle, hizmet haritamızı oluşturduk. Görev alanımıza dahil olan ilçelerin içme suyu hatları ve kanal giderlerinin rehabilitasyonu ile arıtma tesisi sorunlarının giderilmesi doğrultusundaki projelendirmeleri tamamladıktan sonra saha çalışmalarımızı başlatacağız” dedi.

Bursa’da çeşmeden akan suyun TS 266, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Birliği standartlarına uygunluğunun belgelendiğini ifade eden ÇETİNAVCI, şehrin 30 ayrı noktasından alınan numunelerde bakteriyolojik, 100 ayrı noktadan alınan numunelerden ise klor ölçümlerinin yapıldığına işaret etti.

İçme suyunun başta İl Sağlık Müdürlüğü olmak üzere BUSKİ dışındaki kuruluşlarca da denetim altında bulundurulduğuna değinen ÇETİNAVCI, Bursa’nın çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği ender şehirler arasında yer aldığını vurguladı.

İçme suyu fiyatı

Büyükşehirlerde içme suyuna uygulanan fiyat tarifesi dikkate alındığında, Bursa’daki su fiyatlarının pahalı olmadığını belirten ÇETİNAVCI, “Bilindiği üzere BUSKİ, kademeli su fiyat tarifesi uyguluyor. Buna göre Bursalılar, 10 metreküpe kadar kullandıkları suya metreküp başına 2,41 lira, 10 metreküp sonrası kullanımda ise metreküp başına 4,58 lira ödemede bulunuyorlar. Yapılan araştırmalar, abonelerimizin yüzde 84’ünün 10 metreküpün altında su tükettiğini ortaya koyuyor. 10 metreküpe kadar su kullanımı baz alındığında ise Bursa, suya uygulanan fiyat tarifesinde, 16 büyükşehir arasında 10. sırada yer alıyor.” dedi.

Kayıp kaçakla mücadelede büyük başarı

İçme suyu hatlarında gerçekleştirdikleri rehabilitasyon, bakım, yenileme ve kaçak su kullanımına karşı başlattıkları mücadele ile sudaki kayıp kaçak oranını yüzde 65’lerden süreç içerisinde Avrupa ortalaması olan yüzde 22’ler seviyesine gerilettiklerini vurgulayan ÇETİNAVCI, bu alanda Türkiye’nin en önde gelen su ve kanalizasyon idaresi olduklarına dikkat çekti.

Altyapı hizmetlerinde büyük atılım

Ağırlığı son 5 yılda olmak üzere BUSKİ’nin kuruluşunu takiben geçen yaklaşık 25 yıllık süreçte, 6 bin kilometrelik içme suyu hattı, 3 bin kilometrelik kanalizasyon hattı ve bin kilometrelik de yağmur suyu kanalını hizmete sunduklarını belirten ÇETİNAVCI, çalışmalarının artan tempoyla devam ettiğini dile getirdi.

Mevcut sistem içerisinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yüzde 99 mertebesinde birbirinden ayırdıklarına değinen ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin “marka kent Bursa” vizyonuna değer oluşturmayı hedefleyen altyapı çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü de sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ