E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ Personeline İlkyardım Eğitimi

Buski Genel Müdürlüğü

BUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personellere, Türk Kızılayı ve İl Afet Acil Durum Müdürlüğü tarafından İlkyardım eğitimi verildi. Eğitimde İlkyardımın hayat kurtarmadaki önemi anlatılırken, doğru müdahale yöntemleri de uygulamalı olarak gösterildi.

Bir taraftan Bursa’yı geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçirirken, diğer taraftan da personele yönelik eğitim çalışmalarına büyük önem veren Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, eğitim çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor.

2021 yılında toplamda 160 personele İlkyardım eğitimi veren BUSKİ, altyapı çalışmalarının yanında eğitim faaliyetleriyle de personelin gelişime katkı sağlıyor.

Türk Kızılayı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitmenleri tarafından verilen İlkyardım eğitiminde, ilkyardımın önemi üzerinde durulurken, hasta-yaralı ve  olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalarda ve yaralanmalarda ilkyardım, yanık donma ve  sıcak çarpmalarında ilkyardım, kırık çıkık ve  burkulmalarda ilkyardım, bilinç bozukluklarında ilkyardım, zehirlenmelerde ilkyardım, hayvan  ısırmalarında ilkyardım, göz kulak ve  burna yabancı cisim kaçmasında ilkyardım, boğulmalarda  ilkyardım, hasta -yaralı  taşıma teknikleri gibi konu başlıklarında teorik ve uygulamalı eğitimler verildi.

Eğitimler sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sınav yapılmış olup sınavı başarı ile tamamlayan personeller ilkyardımcı olmaya hak kazandı. (15.12.2021)