E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ’den dev proje

Buski Genel Müdürlüğü

Yaklaşık iki yıl önce, 15 milyon TL’lik yatırımla, “Barakfakih Panayır Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kolektörleri Yapım İşleri” projesi başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, proje çalışmalarında büyük aşama kaydetti.

Gerçekleştirdiği yatırımlarla iz bırakan çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kamu kurumu olmanın seçkin örneklerini sunuyor.  Bu kapsamda yaklaşık iki yıl önce, 15 milyon TL’lik yatırımla, “Barakfakih Panayır Kanalizasyon ve Yağmursuyu Kolektörleri Yapım İşleri” projesi başlatan BUSKİ, proje çalışmalarında büyük aşama kaydetti.

Proje ile Bağlarbaşı, Hamitler, Hamitler’in doğusu, Güneştepe’nin doğusu, Yunuseli, Çukurca, Yeniceabat mahalleleri ile Yeni Yalova Yolu’nun AS Merkez’e kadar olan bölümündeki yerleşim alanlarının atık sularının oluşturulacak kolektör sistemi ile Doğu Atık Su Arıtma Tesisi’ne deşarj edileceğini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin “sağlıklı şehir Bursa” hedefi doğrultusundaki çalışmalarına artan tempoyla devam ettiklerini vurguladı.

Projenin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini ifade eden ÇETİNAVCI, “9.5 kilometrelik hat uzunluğuna sahip bulunan Panayır Barakfakih Atıksu projesinin 500 metrelik bölümü terfi hattından oluşuyor. Proje dahilinde yapımı gerçekleştirilecek terfi merkezinde 4’ü asıl 1’i de yedek olmak üzere 5 pompa istasyonu bulunuyor. Yine proje kapsamında, 5.5 kilometrelik yağmur suyu hattı da hizmete sunulacak.” diye konuştu.

Kolektör hatlarının tamamlandığını dile getiren ÇETİNAVCI, sistemin Ekim 2015’te devreye alınmasının planlandığını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğü ve yol göstericiliğindeki çalışmalarına artan ivmeyle devam ettiklerini dile getiren ÇETİNAVCI, hizmetin en iyisini sunabilmenin kararlılığında olduklarını da sözlerine ekledi. (03.09.2015)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ