E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ’den kışa hazırlık temizliği

Buski Genel Müdürlüğü

Gerçekleştirdiği yatırımlarla, sağlıklı ve sorunsuz altyapının oluşumunda büyük projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, yağmur suyu ızgaraları ve logarları kış şartlarına hazırlıyor.

Kanalizasyon sistemlerinde özellikle logarların atılan yabancı cisimler ve ağaçlardan dökülen yapraklarla tıkanabildiklerine işaret eden BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, “Kış mevsimine girerken, logarlarda ve yağmur suyu ızgaralarında meydana gelen tıkanıklıklar, yağışların da etkisiyle balçık haline gelmektedir. Bu durum, su taşkınlarına neden olmakta, meydana gelen görünüm salgın hastalıklara yol açabilmektedir. BUSKİ olarak, istenmeyen böylesi durumlarla karşılaşmamak için yağmur suyu ızgaraları ile logarların kontrollerini yapıyoruz. Temizliklerine özen gösteriyoruz.” diye konuştu.

Bursa’nın altyapı ağını, ileri teknolojinin gerekleri doğrultusunda yenilediklerini dile getiren ÇETİNAVCI, sorumluluk alanlarına giren ilçelerde de projelendirme çalışmaları başlattıklarını, saha çalışmalarından elde ettikleri verilerin analiziyle, hizmet haritası oluşturduklarını da sözlerine ekledi.