E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ’nin elektrik üretimine onay

Buski Genel Müdürlüğü

Dobruca Arıtma Tesisi çıkışında bulunan DO deposu girişinde kurulan hidroelektrik santralı ile ilgili Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından BUSKİ’ye su kullanım hakkı izin belgesi verildi.

Bursa’da içme suyu kültürünün oluşumuna sağladığı katkı ve altyapı çalışmalarıyla, ‘sağlıklı kent Bursa’ hedefinde önemli hizmetlere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, elektrik enerjisi de üretecek.

Bu kapsamda, Dobruca Arıtma Tesisi çıkışında bulunan DO deposu girişinde kurulan hidroelektrik santralı ile ilgili Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından BUSKİ’ye su kullanım hakkı izin belgesi verildi.

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Bursa Valiliği’nde düzenlenen törende, “su kullanım hakkı izin belgesi”ni Vali Yardımcısı Bilal ÇELİK’in elinden aldı.

Elektrik üretimi ile hem milli ekonomiye katkı hem de kurum içi enerji kullanımının karşılanmasında önemli bir ihtiyacı karşılayacaklarını dile getiren ÇETİNAVCI, belgenin alınmasında emekleri bulunan Bursa Valisi Münir KARALOĞLU, Vali Yardımcısı Bilal ÇELİK ve Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Nazmi KOÇAK’a teşekkür etti.

Törende, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat ÖZEN de hazır bulundu.

Doburca İçme Suyu Arıtma Tesisi yakınındaki D0 su deposunun yanında kurulan hidroelektrik enerji santralından elde edilecek 500 KW’lık elektrik enerjisi, BUSKİ’nin enerji ihtiyacının karşılanmasında kullanılacak.

Hidroelektrik santralından mevsim şartlarına göre yıllık 2.5 milyon KW saat enerji üretilmesi hedefleniyor.

Üretilecek enerjiyle, yıllık, 750 bin TL’lik enerji tasarrufu sağlanması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ