E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ Çalışanlarından Kızılay’a Kan Bağışı

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü çalışanları örnek bir davranışa imza atarak, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Bursa'nın geleceğine ışık tutan altyapı yatırımlarının yanında sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle de adından söz ettiren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Kızılay Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen programda kan bağışında bulundu.

Kanın tek kaynağının sağlıklı bağışçılar olduğunu dile getiren Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Orhan Emin Latif, her yıl binlerce insanın bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulunamadığı için hayatını kaybettiğini vurguladı.

18-60 yaş arası sağlıklı kadın-erkek herkesi yılda en az iki defa kan bağışında bulunmaya davet eden Latif, “Kandaki hemoglobinin yüksekliği halsizlik, yorgunluk, tansiyon yüksekliği gibi bazı şikayetleri de beraberinde getirir. Kan vererek, kandaki hemoglobin seviyesinin belirli düzeye düşürülmesi sağlanabilir. 

Kanın acil değil sürekli bir ihtiyaç olduğu gerçeğine vurgu yapan BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç de ''BUSKİ Genel Müdürlüğü olarak bu gibi etkinliklerde ön sıralarda yer almaya çalışıyoruz. 'Kan bağışı' toplumu oluşturan bireyler olarak hepimizin üzerinde önemle durması gereken bir konudur şeklinde konuştu.

İki gün süren etkinliğin son gününde kan bağışında bulunan personelleri ziyaret eden, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili  Ahmet Yıldız, Kızılay Bursa Şube Başkanı  Davut Gürkan, duyarlılıklarından dolayı BUSKİ personellerine teşekkür etti. (22.11.2019)


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ