E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski Bursa’Nın Yüz Akı

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa’nın en önde hizmet kurumlarından BUSKİ’nin 2013 yılı faaliyet raporu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda görü


22.05.2014

Bursa’nın en önde gelen hizmet kurumlarından BUSKİ’nin 2013 yılı faaliyet raporu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşüldü.

Eski İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, BUSKİ 2013 Yılı Faaliyet Raporu, meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE oylama sonrası yaptığı konuşmada, BUSKİ’nin gerçekleştirdiği proje ve çalışmalarla, Bursa’nın yüz akı kurumlarının başında geldiğini söyledi.

Bursa il sınırlarının büyükşehir statüsüne alınmasıyla, BUSKİ’nin sorumluluk sahasının bütün Bursa’yı kapsar hale geldiğini belirten ALTEPE, “BUSKİ örnek çalışmalarıyla Bursa’nın yüzünü ağartıyor. Gerçekleştirdiği proje ve yatırımlarla Türkiye’ye örnek olan BUSKİ, kesintisiz su temini ve sağlıklı altyapı hizmetleriyle Bursa’nın marka değerine katkı sağlıyor. İhale sürecindeki 6 yeni arıtma tesisinin devreye girmesiyle çok önemli bir hizmete daha imza atacak olan BUSKİ; dere ıslahları, yağmur kanalları, içme suyu ve kanalizasyon hatları inşaatları ile sorunsuz ve sağlıklı altyapının oluşumunda büyük gayret sarf ediyor. Yine, su ve kanalizasyon idarelerinin başarı kriterleri arasında en önemli verilerin başında gelen kayıp kaçak su ile mücadelede BUSKİ elde ettiği yüzde 23’lük oranla, Avrupa standartlarını yakalamış durumda. Bütün bunların yanı sıra BUSKİ’nin gerçekleştirdiği enerji yatırımları da bir kamu kurumunun enerji tasarrufuna yönelik geliştirdiği projelere örnek teşkil ediyor” diye konuştu.

2013 Mali Yılı Gelir Bütçesi ise 359 milyon TL olarak öngörülmüş olup bu rakam, mali yıl içerisinde yapılan 35 milyon TL ek ödenek ile birlikte 394 milyon TL’ye yükseltildi. Tahsilat oranı ise yüzde 113 olarak gerçekleşti.

Toplantıda; BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, Talat ÖZEN ile daire başkanları da hazır bulundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ