E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski Hizmet Üretiyor

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa’nın hizmet markası Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle örnek çalışmalara

BUSKİ HİZMET ÜRETİYOR

Bursa’nın hizmet markası Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, hizmet kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle örnek çalışmalara imza atıyor.

Bursa TV’de İsmail ERKAN’ın sunduğu “Gündem Özel” programına konuk olan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, BUSKİ’nin gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağırlığı son 5 yılda olmak üzere BUSKİ’nin kuruluşunu takiben geçen yaklaşık 25 yıllık süreçte, 6 bin kilometrelik içme suyu hattı, 3 bin kilometrelik kanalizasyon hattı ve bin kilometrelik de yağmur suyu kanalını hizmete sunduklarını belirten ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin yol göstericiliği ve öncülüğündeki çalışmalarına artan bir tempoyla devam ettiklerini söyledi.

İçme suyu hatlarında gerçekleştirdikleri rehabilitasyon, bakım, yenileme ve kaçak su kullanımına karşı başlattıkları mücadele ile sudaki kayıp kaçak oranını yüzde 65’lerden süreç içerisinde Avrupa ortalaması olan yüzde 22’ler seviyesine gerilettiklerini vurgulayan ÇETİNAVCI, bu alanda Türkiye’nin en önde gelen su ve kanalizasyon idaresi olduklarına dikkat çekti.

Bursa’nın çeşmeden akan suyun içilebildiği şehirlerin başında geldiğini ifade eden ÇETİNAVCI, bunda, şehirdeki mineral zengini, içim kalitesi yüksek su kaynaklarının bolluğu ve çeşitliliğinin yanı sıra, içme suyunu haftalık, günlük ve ikişer saatte bir yapılan kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerle denetim altında bulundurmalarının da büyük katkısı bulunduğunu belirtti.

Bursa’nın içme suyunun yüzde 90 nispetinde temin edildiği Doğancı ve Nilüfer Barajı’ndaki su doluluk oranlarına da değinen ÇETİNAVCI, Doğancı’nın yüzde 30, Nilüfer’in de yüzde 65’lik doluluk oranına sahip olduğunu belirterek, barajlara hiç su girişi olmaması durumunda bile mevcut oranların, mayıs ayına kadar yetebilecek düzeyde bulunduğunu ifade etti.

İçinde bulunduğumuz kış mevsiminin doğal sonucu olarak, önümüzdeki aylarda gerçekleşebilecek yağışların da dikkate alındığında Bursa’nın içme suyu problemi diye bir sorununun bulunmadığına dikkat çekti.

İçme suyu projeksiyonları

2022 ve 2040 yıllarını kapsayan ‘içme suyu projeksiyonları’ hazırladıklarını ifade eden ÇETİNAVCI, “Gölbaşı Barajı’nın yükseltilmesiyle, 2022 yılına kadar olan sürede Doğancı, Nilüfer ve Gölbaşı barajlarından 225, Uludağ kaynaklarından 15 ve yer altı suyundan da 20 milyon metreküp olmak üzere toplam 260 milyon metreküp su sağlanacaktır. Yine, 2022 yılından itibaren Çınarcık Barajı’nın devreye girmesiyle, 2040 yılına kadar Bursa’ya, 385 milyon metreküp su temin edilmesi planlanmıştır” dedi.

Yağmur suyu hatları ile kanalizasyon hatlarının birbirinden ayrılmasının da gerekliliğine dikkat çeken ÇETİNAVCI, altyapının sağlıklı ve düzenli işleyişine büyük önem verdiklerini vurguladı.

Mevcut sistem içerisinde kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını yüzde 99 mertebesinde birbirinden ayırdıklarına değinen ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin “marka kent Bursa” vizyonuna değer oluşturmayı hedefleyen altyapı çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğine dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ