E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ laboratuarlarına TÜRKAK'tan tam not

Buski Genel Müdürlüğü

Sürekli ve kaliteli içme suyu temini ile altyapı uygulamalarında, örnek çalışmalara imza atan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Türkiye de ilklerden birisini geçekleştirdi ve İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarının akreditasyon belgesini yenileyerek parametre sayısını 285 e çıkarttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin daha yaşanılabilir bir Bursa hedefiyle Bursalılara hizmetin en iyisini sunmanın seçkin örneklerini sergileyen Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarının akreditasyon belgesini yenileyerek kapsamını genişletti. BUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarında, toplamda 52 metotta 285 parametreye ulaşıldı.

Akreditasyon belgesinin BUSKİ'nin başarılı çalışmalarının bir tescili olduğuna dikkat çeken Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, '' BUSKİ Genel Müdürlüğümüz gerçekleştirdiği altyapı yatırımları ile adından söz ettirirken, atıksuların bertarafı konusunda da çok önemli projelere imza attı. Bugün gelinen noktada BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarları, Uluslararası geçerliliği olan bir çok belgeyi elinde bulundurmaktadır. BUSKİ Genel Müdürlüğü İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarında yapılan bir analiz ve ya test sonucu dünyanın her yerinde kabul görmektedir. Bugün gelinen noktada Türk Akredite Kurumu (TÜRKAK) tarafından yapılan denetimler ile akredite belgesini yenileyerek toplamda 52 metotta 285 parametreye ulaşan BUSKİ laboratuarları başarısına bir yenisini ekledi'' şeklinde konuştu.

BUSKİ İçmesuyu ve Atıksu laboratuarlarının ilk olarak 18 Eylül 2014 tarihinde TÜRKAK tarafından yapılan denetimlerin ardından 15 metot ve 21  parametre ile akreditasyon belgesini almaya hak kazandığını belirten Başkan AKTAŞ, '' Türkiye de gerçekleştirdiği ilkler  ile su ve kanal idareleri arasında örnek bir konumda bulunan BUSKİ, halkımıza temiz içme ve kullanma suyu temini noktasında asla taviz vermemektedir '' dedi.

Son Teknoloji İçmesuyu ve Atıksu laboratuarları

BUSKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarının modern sistem ve son teknolojik imkanlarla donatıldığı bilgisini veren Başkan AKTAŞ , '' BUSKİ İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarında,TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardı kapsamında içmesuyu, atıksu, yerüstü suları  ve arıtma çamuru analizleri gerçekleştirilmektedir.

TS EN ISO/IEC 17025 Standardı deney ve kalibrasyon laboratuarlarının yeterliliği için genel şartlar gereğince İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarımız her yıl rutin denetime, 4 yılda bir de belge yenileme denetimine tabi tutulmaktadır. Yapılan tüm denetimleri BUSKİ laboratuarları başarıyla tamamlamıştır'' şeklinde konuştu. (14.02.2019)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ