E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ laboratuvarlarının akredite kapsamı genişliyor

Buski Genel Müdürlüğü

Altyapı çalışmalarında hizmetin en iyisini sunmanın seçkin örneklerine imza atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ve atık su laboratuarlarının Eylül 2014'te TüRKAK tarafından akredite edilmesiyle büyük bir başarıya imza attı. Laboratuarların gözetim denetimi ile kapsam genişlemeye yönelik denetimleri ise 10-11 eylül 2018 tarihlerinde TüRKAK denetçileri tarafından gerçekleştirildi.

Daha önce Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 18 Eylül 2014 tarihinde yapılan denetimlerin ardından 21 parametre ile akredite belgesini almaya hak kazanan BUSKİ Genel Müdürlüğü, TS EN ISO/IEC 17025 Standardı Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği için  gerekli olan genel şartları, İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarıyapılan yıllık gözetim denetimlerini başarılı olarak tamamlamıştı.

Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığına bağlı Ruhsat ve Denetim Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İçmesuyu ve Atıksu Laboratuarlarında,  TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği İçin Genel Şartlar standardı kapsamında çalışmalarını yürüten BUSKİ Genel Müdürlüğü, 2017 yılında yapılan gözetim denetimi sonucunda İçmesuyu Laboratuarı 58 parametre (21 metot) ve Atıksu Laboratuarı 41 parametre (15 metot) ile Atıksılardan Numune Alma akredite olarak 100 parametreye ulaşmıştır.

Son olarak 10-11 Eylül 2018 tarihlerinde TÜRKAK denetçileri tarafından gerçekleştirilen belge yenileme ve kapsam genişletme prosedürlerinin tamamlanmasının ardından BUSKİ Genel Müdürlüğü, içme suyu ve atık su laboratuarları 200’ün üzerinde parametreden akredite olmuş olacak.

Standart gereğince, akredite laboratuarlar her yıl gözetim denetimine, 4 yılda bir ise belge yenileme denetimine tabi tutuluyor. (24.09.2018)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ