E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ Sivil Savunma Birimi’nden başarılı tatbikat

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi, yangın deprem gibi afetlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi için binalardan personel tahliyesinin nasıl yapılması gerektiğini konu alan (ikaz alarm tatbikatı) ile (personel tahliye tatbikatı) düzenledi.

BUSKİ Sivil Savunma Birimi bünyesinde kurulan “kontrol merkezi karargah servisi”, “kurtarma servisi”, “ilk yardım servisi”, “itfaiye servisi”, “teknik onarım servisi”, “sosyal yardım servisi”, “emniyet ve kılavuz servisi”nden oluşan ekiplerin katılımlarıyla BUSKİ Genel Müdürlüğü İşletmeler 1. Bölge Daire Başkanlığı’nda düzenlenen yangın tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

12 kişiden oluşan BUSKİ arama kurtarma ekibi ile 6 kişilik iş ve işçi sağlığı birimi personeli ve BUSKİ güvenlikçilerinin de yer aldığı tatbikatta, 100 BUSKİ personeli eğitime tabi tutuldu.

Olası deprem, yangın gibi tabi afetlerde can ve mal kaybının en aza indirilmesi için hizmet binalarının planlı bir şekilde boşaltılması ve önceden belirlenen açık alanlarda hiçbir izdihama yol açmadan toplanmalarının sağlanabilmesi amacıyla oluşturulan tatbikat senaryosu başarıyla uygulandı.

BUSKİ Sivil Savunma Uzmanı Münir YILMAZ’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tatbikatı, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İbrahim YEDİKARDEŞ de takip etti. (04.10.2018)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ