E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski Yeni Döneme Hazır

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehirlerdeki yapılanmayı yeniden düzenleyen 5360 sayılı Büyükşehir Yasası uyarınca, il mülki sınırlarının büyükşehir belediyesine dönüş

 
Büyükşehirlerdeki yapılanmayı yeniden düzenleyen 5360 sayılı Büyükşehir Yasası uyarınca, il mülki sınırlarının büyükşehir belediyesine dönüştürülecek olması, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün görev ve sorumluluk sahasının yeniden belirlenmesini de beraberinde getirdi.

Buna göre, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nden sonra başlayacak yeni dönemde, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün sorumluluk alanı, Bursa il sınırlarının tamamını kapsayacak.

Sağlıklı ve kesintisiz su temini ile “sağlıklı kent Bursa” hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen altyapı yatırımlarının yeni dönemde de artan tempoyla devam edeceğini belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, teknik teçhizat, yetişmiş iş gücü ve bilgi birikimleriyle başlayacak yeni sürece hazır olduklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’nin “marka kent Bursa” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdikleri projelerin, “altyapı sorunlarından arınmış, yaşanılmasından mutlu olunan sağlıklı kent” hedefini amaçladığını dile getiren ÇETİNAVCI, çalışmaların, yeni dönemde de artan tempoyla devam edeceğini vurguladı.

Büyükşehir sınırlarına katılacak yerleşim birimlerinin, içme suyu ve altyapı ihtiyaçlarını hazırladıkları raporlarla belirlediklerini ifade eden ÇETİNAVCI, “Hali hazırda büyükşehir sınırlarını meydana getiren Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gemlik, Mudanya, Kestel ve Gürsu ilçelerinden oluşan sorumluluk ve görev alanımız, diğer ilçelerin de büyükşehir sınırlarına dahil olmasıyla 17 ilçeye yükselecek. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra başlayacak yeni dönemle birlikte bütün Bursa’nın altyapı çalışmalarından sorumlu olacağız. Bununla ilgili gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. Saha çalışmalarından elde ettiğimiz verilerin analiziyle, hizmet haritamızı oluşturduk.” diye konuştu.

Gerçekleştirdikleri altyapı projeleriyle yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarını yüzde 100’ler nispetinde ayrıştırdıklarını dile getiren ÇETİNAVCI, görev alanlarına dahil olacak ilçelerin bu anlamdaki altyapılarını yenileyeceklerini vurguladı.

Görev alanlarına dahil olacak ilçelerin içme suyu hatları ve kanal giderlerinin rehabilitasyonu ile arıtma tesisi sorunlarının giderilmesi doğrultusundaki projelendirmelerin büyük bir hızla tamamlanarak saha çalışmalarının ivedilikle başlatılacağını belirten ÇETİNAVCI, bütün bu çalışmalarla ilgili mali kaynağının ise 590 milyon TL’lik 2014 bütçesinden yatırımlar için ayrılan yaklaşık 350 milyon TL’lik finansmanla sağlanacağını da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ