E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski’De Abone Patlaması

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehirlerdeki yapılanmayı yeniden düzenleyen 6360 sayılı Büyükşehir Yasası uyarınca, il mülki sınırlarının büyükşehir belediyesine dönüş

BUSKİ’DE ABONE PATLAMASI

11.04.2014

Büyükşehirlerdeki yapılanmayı yeniden düzenleyen 6360 sayılı Büyükşehir Yasası uyarınca, il mülki sınırlarının büyükşehir belediyesine dönüştürülmesi neticesinde, diğer büyükşehirlerin yanısıra, Bursa il sınırlarının da büyükşehir kapsamına alınması, BUSKİ’de abone patlamasına yol açtı.

Uygulama doğrultusunda görev ve hizmet alanlarının bütün Bursa’yı kapsadığını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, bunun ilk yansımasının abone sayılarındaki artışla kendini gösterdiğini vurguladı.

Yeni yasa öncesi 7 ilçeye hizmet verirken, büyükşehir sınırlarına 10 ilçenin daha dahil olmasıyla 17 ilçenin tamamına hizmet verir konuma ulaştıklarını ifade eden ÇETİNAVCI, “Uygulama öncesi 836 bin 130 olan abone sayımız, bütün Bursa’nın görev ve sorumluluk sahasına alınmasıyla 1 milyon 51 bin 180’e ulaştı. Bir başka deyişle, BUSKİ’nin hizmet alanına, 215 bin 50 yeni abone ilave oldu.” diye konuştu.

Teknik altyapı hazır

Sisteme dahil olan 10 ilçedeki 215 bin 50 abonenin donanım, yazılım, network bağlantılarının yapıldığını dile getiren ÇETİNAVCI, abonelerine hizmetin en iyisini sunmanın bütün hazırlıklarını tamamladıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’nin “marka kent Bursa” vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdikleri çalışmaların, yeni dönemde de artan tempoyla devam edeceğini ifade eden ÇETİNAVCI; teknik teçhizat, yetişmiş iş gücü ve bilgi birikimleriyle ses getirmeye aday projelere hazır olduklarını da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ