E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski’Den Dev Altyapı Hamlesi

Buski Genel Müdürlüğü

İçme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözmüş, çevresi ve halkı ile bütünleşmiş bir kurum olma hedefi ile altyapı yatırımlarına ağırlık veren

BUSKİ’DEN DEV ALTYAPI HAMLESİ

İçme suyu ve kanalizasyon sorunlarını çözmüş, çevresi ve halkı ile bütünleşmiş bir kurum olma hedefi ile altyapı yatırımlarına ağırlık veren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, 2013’te 284.4 milyon TL’lik altyapı çalışması gerçekleştirdi.

2013 bütçesinin yüzde 60’ını yatırım harcamalarına ayıran BUSKİ, kanalizasyon çalışmalarından arıtma tesislerine, dere ıslahı ve temizliğinden içme suyu şebeke inşaatına kadar altyapı hizmetlerinde örnek uygulamalara imza attı.

Gerçekleştirilen altyapı çalışmaları arasında Nilüfer Deresi’nin yeniden Bursa’ya kazandırılmasını hedefleyen Samanlı Kolektörü inşaatında ise büyük ilerlemeler kaydedildi.

Doğu Atık Su Arıtma Tesisi ile Vakıfköy arasında kalan; Millet, Samanlı, Kumlukalan, İsabey, Demetevler, Değirmenönü, Karapınar, Yenidoğan, Şirinevler, Arabayatağı, Çınarönü, Demirtaş ve İsmetiye mahallelerinden dereye akan atık suyun arıtma tesisine getirilmesini sağlayacak ‘Samanlı Kolektörü’, örnek bir yatırım olarak dikkat çekiyor.

Ana kolektöre bağlanan ilk yerleşim bölgesi Millet Mahallesi’nden sonra Samanlı bölgesindeki yerleşim alanları ile sanayi kuruluşlarının atıkları da sisteme dahil edilerek, ‘temiz Nilüfer’ hedefinde çok önemli adım atılmış oldu.

Sağlıklı kent Bursa hedefi

Samanlı bölgesinin sisteme dahil olmasına ilişkin inşaat sahasında düzenlenen törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, BUSKİ aracılığıyla gerçekleştirdikleri altyapı çalışmalarının ‘sağlıklı kent Bursa’ hedefinde önemli kilometre taşlarını oluşturduğunu vurguladı.

Törende Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE’nin yanısıra, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ de hazır bulundu.

Yaklaşık 12 milyon TL’lik yatırım bedeliyle yakın geçmişte startı verilen proje, 9 bin 200 metreden oluşuyor. Bin 800 milimetre ila bin 200 milimetre çapları arasında HDPE esaslı sızdırmaz atıksu borularının kullanıldığı kolektör tamamlandığında, Büyükşehir Belediyesi’nin ‘yaşanabilir Bursa’ hedefine bir adım daha yaklaşılmış olunacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ