E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski’Den Örnek Enerji Yatırımı

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi’nin “sağlıklı şehir Bursa” hedefi doğrultusunda çok önemli projelere imzasını atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, milli ekonom

Büyükşehir Belediyesi’nin “sağlıklı şehir Bursa” hedefi doğrultusunda çok önemli projelere imzasını atan BUSKİ Genel Müdürlüğü, milli ekonomiye katkı sağlayabilecek nitelikteki enerji yatırımlarıyla da örnek bir kurum profili ortaya koyuyor.

Bu kapsamda Uludağ Yolu D23 Su Deposu, Gemlik Haydariye Köyü Arıtma Tesisleri ve Görükle Hal Tesisleri’nde rüzgarın hızı, yönü ve şiddetini ölçecek ölçüm istasyonları çalışması başlatan BUSKİ Genel Müdürlüğü, ürettiği enerjiyle, kurum içi enerji maliyetlerinde tasarruf elde etmeyi hedefliyor.

Rüzgar ölçüm çalışmalarını bu yıl sonuna kadar neticelendirmeyi planladıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, elde edilecek veriler ışığında rüzgar enerjisi santrali kuracakları yeri ya da yerleri belirleyeceklerini vurguladı.

Rüzgar hızı ölçümleri

Enerji yatırımlarından sorumlu BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat ÖZEN de farklı noktalardaki ölçümleme raporlarından alınacak sonuçlar ışığında, adı geçen üç yerde de rüzgar enerjisi santralı kurabileceklerini ifade ederek, “ Rüzgar hızı ölçüm raporlarına bağlı olarak rüzgar türbininin modeli tespit edilecektir. Enerji üretim tesisleri kurulum amacımız, kurum içi tesislerimizin elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak, ayrıca kamu kurumu olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle milli ekonomimize katkı sağlayabilmektir” diye konuştu.

Kurulması hedeflenen rüzgar enerjisi santrallerinin her biri, 1 MW gücünde elektrik enerjisi üretme kapasitesine sahip olacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ