E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Buski’Den “Su Bilinci” Eğitimi

Buski Genel Müdürlüğü

Bilinçli su kullanımı ve tasarrufuna yönelik eğitsel çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, okul ziyaretleri k


21.04.2014

Bilinçli su kullanımı ve tasarrufuna yönelik eğitsel çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, okul ziyaretleri kapsamında, Yedi Renkli Çınar Okulları’na konuk oldu.

Dünya genelindeki su kaynaklarının mevcut potansiyeli, dağılımı, çeşmeden akan suyun izlediği üretim ve arıtma serüveni ile bilinçli su kullanımında dikkat edilmesi gereken özelliklerin, video görüntüleri eşliğinde dile getirildiği sunumda, öğrenciler, BUSKİ’nin çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldu.

Bursa’nın çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği ender şehirlerin başında geldiğine vurguda bulunulan konuşmalarda, sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temininin yanı sıra, evsel ve endüstriyel atıkların bertarafına yönelik gerçekleştirilen yatırımlarla da çevre duyarlılığına örnek oluşturan seçkin projelere imza atıldığı ifade edildi.

Yedi Renkli Çınar Okulları İlkokul Müdür Yardımcısı Faize KAFADAR ile Ortaokul Müdür Yardımcısı Hüsnü EKİM de BUSKİ ekibini ağırlıyor olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, öğrencilerde bilinçli su kullanımı ve tasarrufu oluşturmaya yönelik çalışmalarından dolayı BUSKİ’ye teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Konuşmacıları baştan sona dikkatle dinleyen öğrenciler, yönelttikleri sorularla da konuya olan ilgilerini ortaya koydular.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ