E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

BUSKİ'nin 2021 bütçesi onaylandı

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2021 yılı mali bütçesi, BUSKİ Genel Kurulu'nda onaylandı.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan BUSKİ Genel Kurulu  Kasım ayı olağan toplantısının 2. oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetiminde gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Plan Bütçe Komisyonu tarafından BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün 2021 yılı bütçesi 1 milyar 380 milyon olarak bağlanırken, gider bütçesi ise 1 milyar 280 milyon olarak belirlendi.

Meclis toplantısında BUSKİ ile ilgili sorulara yanıt veren BUSKİ Genel Müdürü Güngör Gülenç,'' Atıksu Arıtma Tesislerini her gün denetliyoruz. Ayrıca bununla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de bizi denetlemekte. Bursa'da bir çok Sanayi bölgesi bulunuyor, buradaki atıkların çıkışları bizim sorumluluk alanımızın dışında kalmakta olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün sorumluluğunda ve takibindedir'' dedi.

Barajlar ve derin kuyular hakkında da bilgi veren Gülenç,'' Geçen sene son yüzyılın 5. en kurak yılını yaşadık ve derin kuyuları kullanmaya başladık. Derin kuyuları ilk olarak 2007 yılında, daha sonra 2018 yılında Doğancı barajını bakıma aldığımızda ve son olarak 2019 yılı eylül ayında kullanmaya başladık. Derin kuyulara başvurmamış olsaydık, Ocak 2020 itibari ile  barajlarımızdaki su bitmiş olacaktı. Biz kuyularımız sayesinde Bursa halkına kesintisiz su sağladık. Bu suların kalitesi de yine denetlenebilir ve 7/24 izlenebilir konumdadır. Yine bu sularımız bizden bağımsız olarak Bursa İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından denetlenmekte ve ayrıca TUBİTAK tarafından da su değerlerinin sağlaması yapılmaktadır. İnsan sağlığı açısından olumsuz bir durum teşkil etmemektedir ve güvenle içilebilir'' şeklinde konuştu. (27.11.2020)

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ