E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Büyükşehir ve BUSKİ’de toplu sözleşme

Buski Genel Müdürlüğü

15 Mart 2015- 14 Mart 2017 dönemini kapsayan hizmet döneminde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan toplam 1331 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı.

15 Mart 2015- 14 Mart 2017 dönemini kapsayan hizmet döneminde Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve BUSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalışan toplam 1331 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında imzalandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ile Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ÖZ’ün imzaladığı toplu sözleşme uyarınca işçilerin maaşlarına yeni düzenleme getirildi.

İki yıl süreli sözleşme, Büyükşehir Belediyesi’nden 864, BUSKİ’den de 467 işçiyi kapsıyor. Zam oranlarının yüzde 4 ila yüzde 27 arasında değiştiği sözleşmede en düşük maaş 2.147,67 TL’den 2.628,75 TL’ye; en yüksek maaş da 4.361,77 TL’den  4.536,47 TL’ye yükseldi.

Altyapıdan ulaşıma, sanattan kültüre, sosyal hizmetlerden sportif faaliyetlere kadar her alanda hizmetin en iyisini sunmanın gayretiyle çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, gerçekleştirdikleri projelerin uluslar arası çevrelerce de dikkatle izlendiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ‘Bursa Büyükşehir Stadyumu’nun Avrupa’nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden olan ‘Avrupa Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)’ yarışmasında ödül kazandığını hatırlatan ALTEPE, “Hizmetlerimiz artan ivmeyle devam ediyor. Stadyum projemizin uluslar arası alanda ödüllendirilmesi gerçekleştirdiğimiz projelerin büyüklüğünü ve önemini de ortaya koyuyor. Bütünşehir Yasası’yla birlikte bütün Bursa’nın büyükşehir kapsamına alınmasıyla hizmet tempomuzu daha da artırmış bulunmaktayız. ‘Merkezde ne varsa kırsalda da o olacak’ hedefiyle sorumluluk sahamıza giren ilçelerimizde de hizmet seferberliği başlattık.” diye konuştu.

Çalışanlarının özlük haklarına büyük önem verdiklerine de değinen Başkan ALTEPE, imza altına aldıkları toplu iş sözleşmesiyle, çalışanlarının reel ücretlerine asgari ücretin üzerinde artış getirdiklerini vurguladı.

İmza töreninde BUSKİ Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ ile daire başkanları, şube müdürleri, BUSKİ çalışanları ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da hazır bulundu.

Hizmet-İş Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin ÖZ, toplu iş sözleşmesinin ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ile BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI’yı temsilen Genel Müdür Yardımcısı İsmail YILMAZ’a, çalışanların sosyal güvenceleri ve özlük haklarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

Törenin finalinde ise Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE ile çalışanlar, sözleşmeyi, davul zurna eşliğinde kutladı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ