E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Çiftçilerin yüzü sulama göletleriyle gülecek

Buski Genel Müdürlüğü

Bütünşehir Yasası ile görev sahası bütün Bursa’yı kapsar hale gelen Büyükşehir Belediyesi, sulama göleti inşaatlarıyla çiftçilerin de hizmetinde bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu kapsamda, Yenişehir Terziler’den sonra İznik Elbeyli, Tacir ve Hacıosman sulama tesisi ve sulama göletlerinin inşaatlarına da “start” verdi.

Bütünşehir Yasası ile görev, etkinlik ve sorumluluk sahası bütün Bursa’yı kapsar hale gelen Büyükşehir Belediyesi, sulama göleti inşaatlarıyla çiftçilerin de hizmetinde bulunuyor. Büyükşehir Belediye BUSKİ Genel Müdürlüğü, bu kapsamda, Yenişehir Terziler’den sonra İznik Elbeyli, Tacir ve Hacıosman sulama tesisi ve sulama göletlerinin inşaatlarına da “start” verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, İznik Belediye Başkanı Osman SARGIN, İznik Kaymakamı ve Yenişehir Kaymakam Vekili Hüseyin KARAMEŞE, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail YILMAZ ile daire başkanları, şube müdürleri ve BUSKİ çalışanlarının da katıldıkları törenlerde çiftçi bayramı yaşandı.

Bursa’da yaşayan herkesin ve her kesimin hizmetinde olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, Bursa’nın her alanda örnek alınır konuma geldiğini vurguladı.

Bağımsız araştırma kuruluşlarının yaptığı araştırmalar neticesinde Bursa’nın yaşam kalitesi açısından dünyada 48., Türkiye’de ise 1. sırada geldiğini hatırlatan ALTEPE, “Bu, verilen hizmetlerin sonucudur. Yeter ki bizden istensin. Biz, bizden istenilenleri yerine getirmeye hazırız. Konuşmalarımda, Bursa merkezinde ne varsa, kırsalında da o olacak diyorum. Kırsal mahallelerimize düzenlediğimiz gezilerde, hemşehrilerimizin bizden olan taleplerini belirliyoruz. Sulama göletlerinin çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yapılacak işlerin özellikleri

İznik-Elbeyli Sulama Tesisi Rehabilitasyonu Yapım İşi: Sözleşme bedeli, 365 bin TL. Toplam sulama sahası, 1500 dekar. Sulamaya açılan ilave saha, 130 dekar. Toplam isale hattı uzunluğu, 7.382 metre.

İznik-Hacıosman Sulama Göleti Yapım İşi: Sözleşme bedeli, 659 bin 928 TL. Sulamaya açılan saha, 120 dekar. Brüt depolama hacmi, 53 bin metreküp. Faydalı depolama hacmi, 40 bin metreküp. Talveg kotu, 917 metre. Bent kret kotu, 930,50 metre. Maksimum bent yüksekliği, 13.50 metre. Toplam dolgu hacmi, 36 bin 500 metreküp. (Gölet inşaatı 2013 yılında tamamlandı).

İznik- Hacıosman Sulama Tesisi Yapım İşi: Sözleşme bedeli, 215 bin TL. Sulamaya açılan saha, 120 dekar. Toplam isale hattı uzunluğu, 5 bin 441 metre.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

BUSKİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ