E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Çocuklarda Yüksek Ateşe Dikkat

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla düzenlenen konfera

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın organizasyonuyla düzenlenen konferansta “çocuklarda görülen enfeksiyon ve ateşli hastalıklar” konusu ele alındı.

BUSKİ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak katılan Medical Park Bursa Hastanesi doktorlarından Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Irmak İPEK, normalin üstündeki vücut ısısı olarak tanımlanan ateşin kendi başına bir hastalık olmadığını belirtti.

Çocuklarda ateşin en sık nedeni olan basit viral enfeksiyonların 39-40 dereceye kadar ateşe neden olabileceğini vurgulayan İPEK, “Çocuklarda görülen yüksek ateş özellikle enfeksiyonlarda görülen bir bulgudur. Ateş, vücudun enfeksiyon etkeniyle savaşmasını, bağışıklık sisteminin daha iyi çalışmasını sağlar. Ancak çocuklardaki yüksek ateş hali, huzursuzluğa, solunum zorluğuna, şiddetli baş ağrısına neden oluyorsa hemen bir uzman hekime başvurulması gerekir.” diye konuştu.

Ateşin nedenlerinin üst solunum yolu enfeksiyonları, alt solunum yolu enfeksiyonları, ishalli hastalıklar, idrar yolu enfeksiyonları, döküntülü hastalıklar ve paraziter hastalıklardan kaynaklandığına işaret eden İPEK, ateşin ani yükselmesiyle bir havale (nöbet) durumunun meydana gelebileceğine değindi.

Havale geçiren çocuğun bilincinin yitireceğine dikkat çeken İPEK, bu esnada kol ve bacaklarda kilitlenmeler görülebileceğini vurguladı.

Havale anının çocuğun anne ve babası için korkunç bir deneyim olduğunu ifade eden İPEK, nöbet sırasında boğulma, tıkanmayı önlemek için çocuğun başının yana çevrilmesinin önemine işaret etti.

Havale geçiren çocuğun üzerinde sıkı giysiler varsa, açılıp gevşetilmesinin uygun olacağını belirten İPEK, ilk ateşli havalenin mutlaka doktor tarafından değerlendirilerek, tedaviye başlanmasının gerekliliğine dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ