E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Deprem Anında Güvenli Tahliye

Buski Genel Müdürlüğü

Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini ile “sağlıklı kent Bursa” hedefinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla kamu kurumu olmanın seçk


06.06.2014

Sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temini ile “sağlıklı kent Bursa” hedefinde gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla kamu kurumu olmanın seçkin örneklerini sunan Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, kurum içi eğitim faaliyetleriyle de çalışanlarının mesleki, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Bu kapsamda, BUSKİ Arama ve Kurtarma Ekibi’nin gerçekleştirdiği “deprem tatbikatı”, söz konusu eğitim faaliyetleri zincirinin son halkasını oluşturdu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin AVŞAR, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ, Güngör GÜLENÇ, daire başkanları, şube müdürleri ve BUSKİ çalışanlarının katıldığı tatbikat, deprem anında çalışılan mekanların güvenle tahliyesiyle ilgili yapılması gerekenleri dikkatlere sundu.

Tatbikat senaryosu gereğince, BUSKİ arama ve kurtarma ekipleri tarafından “acil kaçış merdiveni”ne yönlendirilen çalışanlar, süratle binadan tahliye edildi.

Türkiye’nin deprem kuşağında bulunduğunu belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, bu nedenle depreme her an hazırlıklı olunmasının önemine dikkat çekti.

Deprem öncesinde, deprem esnasında ve deprem sonrasında alınacak tedbirlerin hayatiyetine işaret eden ÇETİNAVCI, “BUSKİ Arama ve Kurtarma Ekibimizin düzenlediği deprem tatbikatı, bu anlamda oldukça öğretici oldu. Çok katlı binaların, deprem esnasında, güvenle ve hızla tahliyesinin, ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu, tatbikat esnasında yaşadık. Bu doğrultuda binalarda oluşturulan ‘acil kaçış merdiven’lerinin adeta birer can simitleri olduklarının idrakine vardık. Deprem anında paniğe kapılmamanın, sakin olmanın, hiçbir şekilde ulaşım yollarının eşyalarla veya başka nesnelerle kapatılmamasının, acil çıkış merdivenine hızla yönelmenin hayat kurtardığını, tatbikat vesilesiyle yaşamış olduk” diye konuştu.

Tatbikatın başarıyla yerine getirildiğini vurgulayan ÇETİNAVCI, tatbikatın düzenlenmesindeki gayretleri nedeniyle BUSKİ Arama ve Kurtarma Ekibi’ne teşekkür etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ