E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Dijital arşivlemenin önemi

Buski Genel Müdürlüğü

İletişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla gelişim gösterdiği günümüzde, kurumlardaki belge arşivlemelerinde de farklı teknikler kullanılıyor. Kullanılan arşivleme uygulamalarından  en yaygın olanı “dijital arşivleme” sistemi, BUSKİ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte bütün yönleriyle ele alındı.

İletişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla gelişim gösterdiği günümüzde, kurumlardaki belge arşivlemelerinde de farklı teknikler kullanılıyor. Kullanılan arşivleme tekniklerinin en yaygın olanı ise “dijital arşivleme”. BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nca düzenlenen etkinlikte “dijital arşivleme”nin esasları ele alındı.

BUSKİ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte konuşan CMK Eğitim Danışmanlık eğitmenlerinden Yasin OĞUZ, kurumların bilgi ve belgelerini yönetebildiği ve ihtiyacı olan bilgiye en hızlı şekilde ulaşabildiği ölçüde, güvenilirliği yakalayabildiklerini belirtti.

Hızlı ulaşılması gereken belgeler ve kaybında sorun oluşturabilecek dökümanların, elektronik ortamda saklanmalarının önemine işaret eden OĞUZ, “Kurum içi ya da kurum dışı evrakların üzerinde bulunan bilgilerin ne şekilde saklandığı, hangi hızda erişildiği ve tekrar kullanılma sıklığı arşivin değerini belirleyen unsurlardır. Genel olarak arşiv, sadece evraklar ve klasörleri düşündürse de, bir çok kurum için arşiv kayıt evraklarına ek olarak fotoğraf, ses kaydı, video, elektronik posta ve dokümanlar gibi saklanması gereken diğer dosyaların da bulunduğu bir bütündür. Bu nedenle değerli bilginin doğru şekilde işlenmesi, saklanması ve yönetilmesi için bir doküman yönetim sistemi gerekmektedir.” diye konuştu.

Doküman yönetim sisteminin, dökümanın ve bilginin durumu ne olursa olsun en uygun şekilde saklanması sonucunu getirdiğini vurgulayan OĞUZ,  sistem sayesinde birçok ayrıntı ve bilgiye en hızlı biçimde ulaşılabildiğini de sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ