E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

'Dijital Türkiye'nin' Bilim Festivali başladı

Buski Genel Müdürlüğü

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları'nın isim sponsorluğunda bu yıl sekizincisi düzenlenenTurkish Airlines Science Expo, TüYAP Fuar Alanı'nda yoğun bir katılımla başladı.

Geleceğin nitelikli işgücünü yetiştirmek ve bilimi toplumun tüm kesimlerine sevdirmek amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BEBKA tarafından Türk Hava Yolları’nın isim sponsorluğu ve Kültür A.Ş’nin organizasyonuyla bu yıl sekizincisi yapılan Turkish Airlines Science Expo açılış töreniyle başladı.

Türkiye’nin en büyük bilim festivali olan Turkish Airlines Science Expo’nun açılış töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi’nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Bu yıl ‘Dijital Türkiye’ ana temasıyla düzenlenen festivalin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğin nitelikli işgücünü bugünden yetiştirmek, onları motive etmek, yetenekleri doğrultusunda doğru bir şekilde yönlendirmek ve onlara ‘ben de yapabilirim’ duygusunu aşılamak amacıyla yola çıktıklarını hatırlattı.

Türkiye’nin her alanda işini iyi yapan insanlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Aktaş, “Hemen hemen bütün iş kollarını ilgilendiren fen bilimleri ve teknik alanlarda özellikle nitelikli iş gücü yetiştirmemiz gerekiyor. Bilim ve Teknoloji Merkezi’miz, Cumhurbaşkanımızın yerli ve milli üretim konusundaki kararlılığına katkı sağlayan bir kurum olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de bu doğrultuda çocuklarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin ilgi ve merakını bilime çekmek amacıyla çok büyük yatırımlar gerçekleştirmekteyiz dedi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Bilim Kampı’nda  ise 81 ilden 350 öğrenci Bursa’da ağırlandı. Yapılan konuşmaların ve dereceye giren öğrencilere takdim edilen ödüllerin ardından fuardaki stantları ziyaret eden Başkan Aktaş, teknoloji üreten öğrencilerin çalışmalarını inceledi.

BUSKİ standını da ziyaret eden Aktaş, BUSKİ laboratuarlarında kullanılan ileri teknoloji uygulamaları ile öğrencilere yönelik yapılan atölye çalışmalarında sudaki pH, iletkenlik, sertlik, bulanıklık, serbest klor ölçümü gibi analizleri deneyimleyerek atölye çalışmasına katıldı.

Öğrencilere yönelik yapılan hidrojen peroksit ile köpük deneyi büyük ilgi gördü.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ