E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Diş Çürükleri Kalp Krizi Riskini Artırıyor

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Performans Birimi’nin organizasyonuyla BUSKİ Konfe

DİŞ ÇÜRÜKLERİ KALP KRİZİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Performans Birimi’nin organizasyonuyla BUSKİ Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, “ağız ve diş sağlığı” konusu bütün yönleriyle ele alındı.

Dentatürk Diş Hastanesi doktorlarından Diş Doktoru Bahar Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, diş sağlığının genel sağlık açısından önemine işaret edildi.

Ağız sağlığına özen gösterilmemesinin beraberinde birçok hastalığı da tetiklediğini belirten Yıldız, “Ülke nüfusumuzun ne yazık ki yüzde 97’sinin diş çürükleriyle ilgili sorunu bulunmakta. Diş çürükleri kalp rahatsızlıkları, boğaz enfeksiyonları, mide rahatsızlıkları gibi pek çok hastalığa yol açan sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Ayrıca kalp krizi riskini de artırıyor.” diye konuştu.

Diş hastalıkları ve diş sağlığının korunması açısından erken tanının önemine dikkat çeken Yıldız, “Diş çürümelerinin önlenmesinde dişlerin düzenli olarak fırçalanması, aşırı tatlı, şekerli yiyecekler ile kolalı ve asitli içeceklerden mümkün olduğunca uzak durulması gerekmektedir. Bununla birlikte diş çürümeleri ve diş eti hastalıklarında düzenli diş hekimi kontrollerinin de büyük önemi bulunmaktadır.” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER
ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ