E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

GDO’lu ürünlerin insan sağlığına etkileri

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Dünya Gıda Günü” dolayısıyla düzenlenen konferansta, hormonlu ve GDO’lu ürünlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri mercek altına alındı.

GDO’lu ürünlerin insan sağlığına etkileri

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından “Dünya Gıda Günü” dolayısıyla düzenlenen konferansta, hormonlu ve GDO’lu ürünlerin insan sağlığı üzerindeki etkileri mercek altına alındı.

Konferansın konuşmacı konuğu Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul AKSOY, GDO’lu üretim modelinin sanılanın aksine ürün verimliliğine yol açmadığını vurguladı.

Dünyadaki 192 ülkeden 167’sinde GDO’lu üretim yapılmadığına işaret eden AKSOY, “GDO’lu üretim modelini savunan bilim insanları, ürün verimliliği tezinden yola çıkmaktadırlar. Böylelikle dünyadaki açlık sorununa çare oluşturulacağı dayanağını ileri sürmektedirler. Oysa bu, büyük bir yanılgı. GDO üreticilerinin kendi ticari çıkarları uğruna, dünya genelinde yaydıkları, yanıltıcı bir propaganda. Yıllık buğday üretimi 195 milyon ton. Bunun 10 milyon tonu Türkiye’de üretiliyor. 195 milyonluk yıllık rekolte, dünya buğday ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Burada sorun olan rekoltenin hakça ve eşit paylaşılmaması.” diye konuştu.

GDO modelinin en çok mısır, soya, konala ve pamuk üretiminde kullanıldığına dikkat çeken AKSOY, GDO’lu ürünlerin alerjik rahatsızlıklar başta olmak üzere sindirim, dolaşım ve solunum sistemi hastalıkları ile kansere neden olduğunu da sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ