E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Gelişerek değişim kalitenin temeli

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kalite Birliği (KALBİR) tarafından düzenlenen etkinlikte, gelişerek değişimin kalite kavramının temelini oluşturduğuna dikkat çekildi.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları ve Eğitim İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kalite Birliği (KALBİR) tarafından düzenlenen etkinlikte, gelişerek değişimin kalite kavramının temelini oluşturduğuna dikkat çekildi.

Gerçekleştirdiği altyapı çalışmalarıyla örnek projelere imza atan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, sosyal aktiviteleriyle de dikkat çekiyor.

Bu bağlamda, İnsan Kaynakları ve Eğitim İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kalite Birliği (KALBİR) tarafından düzenlenen etkinlikte, kalite olgusunun hayatın her evresini kuşattığına işaret edildi.

Değişimden kaçınan kurum ve kuruluşların kaybetmeyi de kabulleneceklerini dile getiren KALBİR Başkanı Mustafa KARAMAN, KALBİR olarak kalite seferberliği başlattıklarını vurguladı.

29 kurucu üyeyle 2009’da faaliyetlerine başladıklarını belirten KARAMAN, “Eğitim etkinliklerimizden kesinlikle herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Geçen süreçle 42 paydaşa ulaştık. Amacımız, başlattığımız eğitim seferberliği kapsamında, toplumun her kesimini kalite kavramıyla tanıştırabilmek. Bu doğrultuda bugüne değin 72 faaliyet gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Sağlıklı ve kaliteli içme suyu temini ile altyapı hizmetlerinde örnek projelere imza atan BUSKİ’nin kalite kavramına verdiği önemi ortaya koyduğuna işaret eden KARAMAN, geleceğini planlama hedefinde olan kuruluşların “kalite” gerçeğini görmezden gelemeyeceklerini vurguladı.

Kalite bilincinin belirli süreçleri gerektirdiğine değinen KARAMAN, bu süreçlerin en başında ise gelişerek değişim olgusunun geldiğini ifade etti.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KALBİR Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK da stratejik planlamanın önemine işaret etti.

Stratejik planlamaların hedeflere ulaşılmasında önemli işlevleri bulunduğuna işaret eden IŞIĞIÇOK, belirlenen hedeflerin ise gerçekleşebilir olmalarına dikkat çekti.

Stratejik planlama ve hedef belirlemeden yoksun kalite anlayışının sonuca ulaşamayacağını belirten IŞIĞIÇOK, “Kalite yolculuğunun nihai hedefinde toplam kalite kavramına ulaşmak vardır. Bir işletmenin en alt basamağından en üst basamağına kadar her biriminin kalite anlayışı içerisinde hizmet vermesi, o işletmede toplam kalite hedefine ulaşıldığının en açık göstergesidir. Toplam kalitenin sürekliliği ise ulaşılabilir hedeflerin yenilenmesi ve öz denetim mekanizmasının çalıştırılması ile mümkün. Bir işletme, kurum ya da kuruluşun içine düşebileceği en büyük yanılgı anı ‘oldum’ dediği andır. Bu nedenle, ulaşılabilir hayallerin beslediği hedefler her daim diri tutulmalı ve hedef doğrultusunda belirlenen çalışmalar yılmadan sürdürülmelidir” diye konuştu.

BUSKİ İnsan Kaynakları ve Eğitim İşleri Dairesi Başkanı Adem VURAL, etkinliğin sonunda katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ