E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Gemlik Körfezi atık sulardan arındırılıyor

Buski Genel Müdürlüğü

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Gemlik Körfezi’ni atık sulardan arındıracak dev projesinin Gemlik Kumsaz’da devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE, BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün Gemlik Körfezi’ni atık sulardan arındıracak dev projesinin Gemlik Kumsaz’da devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmalar hakkında Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Güngör GÜLENÇ’ten bilgi alan Başkan ALTEPE, Gemlik ve Mudanya sahillerini vizyonel projelerle öne çıkarma çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini belirtti.

Sahillerdeki üst yapı çalışmaları devam ederken, altyapının da sağlıklı hale getirilmesi için büyük bir çaba harcadıklarını belirten Başkan ALTEPE, 17 ilçede 1070 mahallede çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini vurguladı. Sahil projesi kapsamında Gemlik’in Kurşunlu, Kumsaz ve Gemsaz bölgelerinin yerleşim alanı olarak plana işlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Planlamanın ardından bu bölgelerin sağlıklı altyapıya kavuşturulmasına çalışmalarına da hız verdik. Gemsaz bölgesinde içme suyu ve kanalizasyon hatları bitti, yağmur ve sel suyu hatları döşeniyor. Kumsaz’da da içme suyu hatları bitti, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu bölgeye özel dış ortamdan etkilenmeyecek poliüretan malzemeler kullanıyor. Böylelikle altyapıda yıllarca hiçbir sorun yaşanmayacak. Ayrıca atıkların doğrudan denize deşarjını önlemek için kolektör çalışmaları yapılıyordu. Şimdi yine Kumsaz bölgesine bir de arıtma tesisi yapıyoruz. Böylelikle tüm sahillerimiz artık pırıl pırıl olacak. Bölge halkının 10’larca yıldır beklediği sağlıklı altyapı da tamamlanmış olacak” diye konuştu.

BUSKİ tarihinin en büyük yatırımları arasında yer alan proje; kolektör sistemleri yapımı, 81.2 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon hattı ile arıtma tesisleri ve deniz deşarj sisteminden oluşuyor.

Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz’da yakın zamanda eş zamanlı başlatılan proje tamamlandığında Gemlik Körfezi, atık sulardan kaynaklanan kirlilikten arındırılmış olacak. (24.04.2016)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ