E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Gemlik Körfezi BUSKİ ile hayat bulacak

Buski Genel Müdürlüğü

Gemlik Körfezi’ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapımı ile 81.2 kilometrelik yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatı bütün hızıyla devam ediyor.

Gemlik Körfezi’ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapımı ile 81.2 kilometrelik yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatı bütün hızıyla devam ediyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI ile Genel Müdür Yardımcıları İsmail YILMAZ ve Güngör GÜLENÇ, Gemlik Körfezi’ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapımı ile 81.2 kilometrelik yağmursuyu ve kanalizasyon hattı inşaatının geçtiği güzergahlarda incelemelerde bulundu.

Bu kapsamda; Kurşunlu Havzası atık su toplama sistemi şebeke ve kolektör hatları ile Mudanya atık su hattı ve Kazım Karabekir sahil hattındaki çalışmaları yerinde gözlemlediklerini belirten BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, inşaatın yüzde 17’lik bölümünün tamamlandığını vurguladı.

Gemlik Körfezi’ni kirlilikten arındıracak projenin 140 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirildiğini ifade eden ÇETİNAVCI, “BUSKİ tarihinin en büyük yatırımlarından olan  projenin inşaatını, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep ALTEPE’nin de katıldığı törenle Gemlik, Mudanya, Güzelyalı ve Gemsaz’da aynı anda başlattık. Yatırım; Gemlik Körfezi’ndeki atık suları arıtma tesislerine taşıyacak kolektör üniteleri yapımı ile 81.2 kilometrelik yağmursuyu ve kanalizasyon hattını kapsıyor. Yine yatırım dahilinde; Küçükkumla, Gemlik, Karsak, Kurşunlu, Mudanya’da 4 adet arıtma tesisi ve 2 adet de derin deniz deşarj sistemi hizmete sunulacak.” diye konuştu.

Sistemin iki yıllık süreçte hizmete gireceğini belirten ÇETİNAVCI, “Büyükşehir Belediyemizin ‘yaşanılmasından mutluluk duyulan sağlıklı şehir Bursa’ hedefi doğrultusunda atılan büyük bir adımı ifade eden  yatırım tamamlandığında, Gemlik Körfezi boyunca uzanan 115 kilometrelik sahil şeridi kirlilikten arındırılmış olacak. Denize girilebilmesine imkan tanınacak. Körfezin turizm potansiyeli geleceğe taşınmış olacak” dedi.

Hizmet üreten kurum olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle çalışmalarına büyük bir azimle devam ettiklerini belirten ÇETİNAVCI, evsel ve endüstriyel atık suların göllere, derelere ve denize doğrudan deşarjını önlemeye yönelik yoğun mücadele verdiklerini de sözlerine ekledi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ