E-BUSKİ ONLİNE ABONE REHBERİ ÖNERİ & TALEP SU VE ŞEHİR BURSA
DERGİSİ
SU ANALİZ
RAPORLARI
HİZMET NOKTALARI

Gemlik Körfezi hayat bulacak

Buski Genel Müdürlüğü

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nce düzenlenen panelde konuşan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla gerçekleştirdikleri kanal-kolektör hatları ve arıtma tesisleri ile körfezde atık sudan kaynaklanan kirliliğin önüne geçileceğini vurguladı.

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nce düzenlenen panelde konuşan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla gerçekleştirdikleri kanal-kolektör hatları ve arıtma tesisleri ile körfezde atık sudan kaynaklanan kirliliğin önüne geçileceğini vurguladı.

Bursa Valiliği’nin himayesinde Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği’nin düzenlediği panelde, Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik Belediyesi ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kirlilikle mücadeleye ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.

Panelin açılışında konuşan Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hikmet ŞAHİN, bütün kirletici unsurların bir şekilde denizde biriktiğine dikkat çekerek, Gemlik Körfezi’nin kirlilikten kurtarılmasını amaçlayan çalışmaların ortak sinerjiyle hedefine ulaşacağını vurguladı.

Bu bağlamda kamu kurum ve kuruluşları, sanayiciler ile sivil toplum kuruluşları ve toplumun her kesimine önemli görevler düştüğüne işaret eden ŞAHİN, ortak çabaların amacına ulaşacağına inandığını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir KARLIK ise konuşmasında şehrin daha yeşil ve yaşanabilir hale getirilmesi için ortak akıl içerisinde hizmet vermeye çalıştıklarını dile getirdi.

Bursa’nın bilinen özelliklerinin yanında “deniz şehri” vasfının da yer aldığına işaret eden KARLIK, Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılması kapsamında, BUSKİ aracılığıyla çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bununla birlikte Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığı da kurduklarını ifade eden KARLIK, çalışmalar sonuçlandığında Gemlik Körfezi’nin denize girilebilecek niteliğe kavuşacağına işaret etti.

Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI da konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin vizyonuyla gerçekleştirdikleri altyapı projeleriyle Bursa’nın kent kimliğinin oluşmasında önemli çalışmalara imza attıklarını vurguladı.

Küçükkumla, Gemlik, Karsak, Kurşunlu, Mudanya’da 4 adet arıtma tesisi ve 2 adet derin deniz deşarj sistemi bulunan yaklaşık 140 milyon TL’lik dev yatırımın, yakın geçmişte Gemlik’te düzenlenen törenle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep ALTEPE tarafından başlatıldığını hatırlatan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI, Gemlik Körfezi’ni evsel ve endüstriyel atıklardan arındıracak projenin, 2 yıl içinde hizmet verir konuma ulaşacağını ifade etti.

Projeyle, Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa’nın var olan turizm potansiyelini harekete geçirme ve bilinen pek çok özelliğine “turizm şehri Bursa” unvanını da kazandırma hedefine çok önemli katkı sağlayacağını dile getiren ÇETİNAVCI, tesisler tam anlamıyla hizmet verir konuma ulaştığında, Gemlik Körfezi’nin her noktasından denize girilebileceği müjdesini verdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY ise Gemlik Körfezi’nin kirlilikten arındırılmasını görev bildiklerini ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla görüş alışverişi içerisinde olduklarını dile getirdi.

Gemlik Körfezi’nin Bursa için önemine işaret eden ULCAY, düzenledikleri panel ile önemli bir adım attıklarını, ortak strateji belirleme noktasında istişarelerinin devam edeceğini belirtti.

Sahil Güvenlik Güney Marmara Komutanlığı’ndan Üsteğmen Umut ÖZDEMİR de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Görev kapsamlarında deniz ve hava araçları ile denizlerdeki tesislerden yapılacak her türlü kirletici eylemlere karşı suçluları tespit ederek, gerekli hukuki işlemlerin yapılabilmesi için ilgililere teslim etmenin bulunduğunu belirten ÖZDEMİR; 2015 yılı içerisinde 343 deniz kirliliği olayı tespit ettiklerini, bunun karşılığında 2 milyon 500 bin liralık para cezası uyguladıklarını, deniz kirliliğine neden olanların bir kısmı hakkında da hukuki işlem yapılabilmesi için ilgilileri bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi.

Panelde ayrıca, Sualtı Fotoğrafçısı ve Belgesel Yapımcısı Tahsin CEYLAN da “Gemlik Körfezi’nin Sualtı Hayatı” konulu sunum gerçekleştirdi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY, programın sonunda, panele katılımından dolayı BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı ÇETİNAVCI'ya teşekkür plaketi takdim etti. (29.04.2016)

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BUSKİ

BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER

ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ